Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Tuetut maakuntalennot alkavat jälleen 31.10.2022

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on allekirjoittanut Finnairin kanssa sopimukset lentoliikenteen järjestämisestä viidelle maakuntakentälle. Lennot Helsingistä Joensuuhun, Kajaaniin ja kolmiolennot Kokkola-Pietarsaareen ja Kemi-Tornioon alkavat 31.10.2022. Jyväskylän lentojen operatiivisten järjestelyjen vaatiman lisäajan vuoksi lennot Jyväskylään alkavat 28.11.2022.

Finnair voitti tarjouskilpailun säännöllisten reittilentojen järjestämisestä Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin sekä kolmioreittinä Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Kemi-Tornion lentokenttien välillä.

"Aloitimme sopimusneuvottelut pikaisesti hankintapäätöksen jälkeen, ja ne on saatettu päätökseen. Sopimukset on nyt allekirjoitettu kaikkien reittien osalta. Lennot alkavat 31.10.2022 ja kestävät pisimmillään 30.7.2023 saakka. Jyväskylän lentojen aloituksen siirtyminen ei merkittävästi vaikuta sopimuskauden lentomääriin vaan viikkovuorojen määrää kasvatetaan vastaavasti", kertoo johtaja Pipsa Eklund.

Lentoja operoi Norra (Nordic Regional Airlines). Lisäksi Finnair voi tarvittaessa käyttää alihankkijana DAT:ia (Danish Air Transport). Edestakaisia lentoja lennetään reiteillä korkeintaan kaksi kertaa arkipäivässä suorilla yhteyksillä ja korkeintaan kolme kolmiolentoa Kemi-Kokkola-Helsinki-välillä.

Lentoaikataulut ja -liput ovat saatavilla Finnairin verkkosivuilta (Ulkoinen linkki).

Lisätiedot

johtaja Pipsa Eklund, pipsa.eklund@traficom.fi, p. 029 534 5396

Lue myös: Finnair voitti viiden maakuntakentän lentoliikenteen kilpailutuksen kaikilla reiteillä (6.9.2022)