Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Uudella määräyksellä luodaan yhteneväiset edellytykset ammattiveneille

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on antanut ammattiveneiden turvallisuudesta määräyksen, joka yhtenäistää ammattiveneitä koskevia vaatimuksia. Ammattiveneiksi luokiteltaviin aluksiin kuuluu hyvin erilaisia veneitä, joiden rakenneturvallisuutta yhtenäiset edellytykset parantavat.

Määräys pohjaa sekä huviveneitä koskeviin standardeihin, että nykyisin laajasti käytössä olevaan ammattiveneohjeistoon. Ammattiveneellä tarkoitetaan alusta, jonka pituus on vähintään 5,5 metriä mutta alle 24 metriä ja jota käytetään ammatin tai elinkeinon harjoittamiseen.

Määräyksen tarkoituksena on luoda ammattiveneiden tilaajille ja valmistajille selkeät vaatimukset sekä mahdollistaa niiden katsastaminen ammattiveneiksi. Tavoitteena on myös se, että ilmatyynyalukset ja hydrokopterit voidaan rakentaa vastaisuudessa ammattivenemääräyksen mukaan.

"Ammattiveneiden kirjo on hyvin laaja ja haluamme tällä määräyksellä luoda yhteneväisiä edellytyksiä ammattiveneiden rakenneturvallisuudelle niin rungon, vakavuuden, koneistojen kuin sähköasennusten ja paloturvallisuudenkin suhteen", kertoo erityisasiantuntija Sten Sundberg.

Traficom on työstänyt määräystä tiiviissä yhteistyössä alan kanssa. "Määräysluonnos ja perustelumuistio olivat keväällä 2019 lausunnoilla sidosryhmillä ja saimme niihin paljon hyviä kommentteja, joita hyödynsimme määräyksen viimeistelyssä", kiittää Sundberg.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Sten Sundberg, p. 029 534 6463, sten.sundberg(at)traficom.fi

Ylitarkastaja Juhani Pappila, p. 029 534 6651, juhani.pappila(at)traficom.fi