Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Traficom, Vesilentokerho ry ja Suomen vesi- ja suksilentoyhdistys ry ovat yhteistyössä laatineet tiedotteen, jossa selvennetään 1.6.2020 voimaan tulleen vesiliikennelain soveltamista vesilentotoimintaan. Lähtökohtaisesti myös vesilentokone on laissa määritelty vesikulkuneuvo, johon vesiliikennelakia sovelletaan. Tämä kuitenkin koskee vain vesilentokoneen liikkumista vedessä, lukuun ottamatta lentoonlähtöä ja laskua.

Tiedotteessa käsitellään mm. vesiliikennettä valvovan viranomaisen oikeutta pysäyttää ja tarkastaa vedessä rullaava vesilentokone sekä vesiliikennelain mukaisten kielto- ja rajoitusalueiden ja nopeusrajoitusten soveltuvuutta vesilentotoimintaan. Lisäksi selvennetään vesilentokoneen varustevaatimuksia ja vesiliikenteen väistämissääntöjä. Tiedote sisältää linkit EU-tason ja kansalliseen lainsäädäntöön, josta näitä asioita koskevat tarkemmat säännökset löytyvät.

Tiedote on laadittu sellaiseen muotoon, jossa sitä on helppo pitää mukana koneessa. Vesilentokerhot tulostavat tiedotetta valmiiksi jäsenistölleen jaettavaksi ja huolehtivat muutoinkin tiedottamisesta omalta osaltaan.

Lisätietoja:

lakimies Leila Iikkanen, leila.iikkanen(at)traficom.fi, p. 029 534 6039