Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Uusi opas sisäverkkojen rakentamisen avuksi taloyhtiöille

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut oppaan sisäverkkojen rakentamisvelvoitteesta taloyhtiöille, jotka ovat suunnittelemassa tai toteuttamassa merkittävää peruskorjausta kuten linjasaneerausta. Opas kertoo tiiviisti sisäverkkojen rakentamisvelvoitteen sisällön.

Uudiskohteissa on joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta aina rakennettava nopeita laajakaistayhteyksiä tukeva sisäinen viestintäverkko. Vastaavasti lain tarkoittamissa peruskorjaushankkeissa - kuten huoneistoihin asti ulottuvat laajat sähkö- tai putkistoremontit - myös sisäverkko on uudistettava, jos kiinteistössä tai rakennuksessa ei ole ennestään nopeita laajakaistayhteyksiä tukevaa sisäistä viestintäverkkoa ja jos uuden sisäisen viestintäverkon rakentaminen peruskorjaushankkeen yhteydessä on rakennusteknisesti perusteltua. Kiinteistön sisäverkon suunnittelu, toteutus, testaus ja dokumentointi tulee tehdä Traficomin sisäverkkomääräyksen 65 mukaisesti.

Sisäverkon rakentamista, uudistamista tai kunnostamista koskevasta velvollisuudesta säädetään sähköisen viestinnän palveluista (917/2014) annetun lain 249 §:ssä.

Lisätiedot:

viestintäverkkoasiantuntija Jorma Harle, p. 029 5390 512, etunimi.sukunimi@traficom.fi