Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Uusi vesiliikennelaki helposti haltuun: Mitä pitää muistaa venettä vuokratessa?

Uusi vesiliikennelaki tuli voimaan 1.6.2020. Uudistus kevensi vuokravenesääntelyä ja toi muutoksia veneiden vuokraamiseen. Mitä veneen vuokraajan tulisi ottaa jatkossa huomioon – kokosimme napakan muistilistan veneen vuokraajalle.

Uusi vesiliikennelaki helpottaa veneen vuokraamista. Vuokraveneiden katsastusvaatimus on poistunut ja vuokraveneet ovat varusteiden kannalta lain silmissä tavallisia huviveneitä.

”Myös vuokrattavien huviveneiden on kuitenkin täytettävä yleiset turvallisuus- ja varustevaatimukset eli pelastusliivejä ja muita tärkeitä varusteita ei saa unohtaa veneen kyydissäkään”, muistuttaa tiiminvetäjä Suvi Toppari.

Muistilista veneen vuokraajalle

  1. Tarkista vuokrattavan veneen kunto ja että mukana tulee tarvittavat varusteet. Jokaiselle veneessä olijalle tulee olla sopivankokoinen ja CE-hyväksytty pelastusliivi tai muu kelluntapukine.
  2. Tutustu venevuokraamolta saamiisi ohjeisiin turvallisesta veneilystä. Jos et saanut ohjeita tai tunnet olosi vähänkään epävarmaksi, kysy neuvoja aina ammattilaiselta.
  3. Selvitä veneen kuljettajan, päällikön ja veneen luovuttajan vastuut ennen vesille lähtöä. Kuka on vastuussa, jos veneillessä sattuu jotain?
  4. Jos vuokraat veneen mukana myös kuljettajan, on veneen kuljettajalla oltava pätevyys veneen kuljettamiseen. Kyse on tällöin ammattimaisesta vuokravenetoiminnasta. Kalastusmatkailu ja taksiveneet ovat esimerkkejä ammattimaisesta vuokravenetoiminnasta.

Käymme läpi uuden vesiliikennelain pääkohtia tiedotesarjassa. Tutustu myös aikaisempiin tiedotteisiin (Ulkoinen linkki) ja seuraa keskustelua somessa tunnisteella #vesiliikennelaki2020.

Lisätietoja:

Tutustu uuteen vesiliikennelakiin tarkemmin www.traficom.fi/fi/vesiliikennelaki2020 (Ulkoinen linkki)

Liity mukaan näyttämään vesimerkkiä muiden veneilijöiden kanssa somessa #näytävesimerkkiä, vesimerkki.fi (Ulkoinen linkki)

tiiminvetäjä Suvi Toppari, p. 029 534 5412, suvi.toppari(at)traficom.fi, Twitterissä @SuviToppari

erityisasiantuntija Kimmo Patrakka, p. 029 534 6450, kimmo.patrakka(at)traficom.fi