Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Uusia ohjelmistotoimilupia televisiotoimintaan

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt kolme uutta ohjelmistotoimilupaa televisiotoiminnan harjoittamiseen antennitelevisioverkossa. Pitkäaikaiset ohjelmistotoimiluvat on myönnetty Kuntopaikka HH Oy:lle, MTV Oy:lle ja Brilliance Communications Oy:lle. Samalla antennitelevisioverkon HD-tarjonta kasvaa entisestään.

Kuntopaikka HH Oy:lle on myönnetty pitkäaikainen ohjelmistotoimilupa kanavalle KotiTV, joka tarjoaa sisältöjä erityisesti ikäihmisille. KotiTV-kanavalla on aiemmin ollut toimilupa, jonka lähetysaika oli rajoitettu 12 tuntiin viikossa.

MTV Oy:lle on myönnetty pitkäaikainen ohjelmistotoimilupa maksu-tv-kanavalle Liiga 1, jolta voi seurata jääkiekon SM-liigan otteluita antenniverkossa. Liiga 1 -kanava on aiemmin toiminut lyhytaikaisten ohjelmistotoimilupien turvin.

Brilliance Communications Oy:lle on myönnetty pitkäaikainen ohjelmistotoimilupa Alfa TV HD -kanavalle, joka on yhtiön Alfa TV -kanavan teräväpiirtomuotoinen rinnakkaiskanava. Tämän uuden toimiluvan myötä valtakunnallinen HD-tarjonta laajenee entisestään.

Kaikki myönnetyt toimiluvat ovat voimassa nykyisen toimilupakauden loppuun eli 10.1.2027 asti.

Liikenne- ja viestintävirasto myöntää ohjelmistotoimiluvan, jos verkossa on riittävästi vapaata kapasiteettia kaikille hakijoille. Jos kaikille hakijoille ei ole osoitettavissa riittävästi lähetyskapasiteettia, tai jos luvan myöntämisellä arvioidaan olevan huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen, siirtyy ohjelmistotoimiluvan ratkaiseminen valtioneuvostolle.

Katso myös

Hdtvopas.fi-sivusto (Ulkoinen linkki) 

Kuulutus television ohjelmistotoimilupien hakemiseksi UHF-verkkoon meneillään olevalle toimilupakaudelle – hakemukset viimeistään 6.4.2021

Kuulutus television ohjelmistotoimilupien hakemiseksi UHF-verkkoon meneillään olevalle toimilupakaudelle – hakemukset viimeistään 10.12.2021

Lisätiedot

Lakimies Eliisa Reenpää, p. 0295 390 418, eliisa.reenpaa@traficom.fi

Päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 0295 390 326, suvi.juurakko-lehikoinen@traficom.fi