Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on rajoittanut 25.3.–23.4.2021 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän alueella tie- ja raideliikenteessä liikennevälineiden suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Yläkoululaisten palatessa lähiopetukseen Traficom tarkentaa päätöstään niin, että vuonna 2008 syntyneitä tai sitä nuorempia matkustajia koskeva erityismääräys laajennettaan koskemaan 2005 syntyneitä tai sitä nuorempia matkustajia.

Traficom on 23.3.2021 antamallaan päätöksellä rajoittanut henkilöliikenteen matkustajamääriä tie- ja rautatieliikenteessä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Rajoitus on voimassa 25.3. –23.4.2021. Päätöksessä on haluttu varmistaa, että rajoitus ei estä koululaisten mahdollisuuksia päästä kouluun. Sen vuoksi päätöksessä on todettu, ettei rajoitus koske vuonna 2008 syntyneitä tai sitä nuorempia matkustajia sen lisäksi, että päätöksessä viitataan lain säädökseen, jonka mukaan päätös ei rajoita kenenkään oikeutta lakisääteisiin palveluihin.

Päätöksen antamisajankohtana sairaanhoitopiirin yläkoulut olivat etäopetuksessa. Nyt yläkoulut ovat palaamassa lähiopetukseen 12.4.2021 alkaen. Traficom tarkentaa päätöstään niin, että vuonna 2008 syntyneitä tai sitä nuorempia matkustajia koskeva erityismääräys laajennettaan koskemaan 2005 syntyneitä tai sitä nuorempia matkustajia.

Traficom on kuullut ennen päätöksen tarkentamista Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriä.

Lisätietoja:
ylijohtaja Jarkko Saarimäki, jarkko.saarimaki@traficom.fi, p. 029 539 0576. Twitterissä @Saarimaki