Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Viiden maakuntakentän lentoliikenne jatkuu valtion tukemana 14.8.2022 asti

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kilpailutti alkuvuonna 2021 säännölliset reittilennot Helsingistä viiteen maakuntakeskukseen: Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemi-Tornioon ja Kokkola-Pietarsaareen. Traficom on täydentänyt sopimuksiaan lentoyhtiöiden kanssa, jotta maakuntien tuettu lentoliikenne voi jatkua 14.8.2022 asti.

Traficom kilpailutti säännölliset reittilennot Helsingistä Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemi-Tornion ja Kokkola-Pietarsaaren lentokentille alkuvuodesta, ja lentoliikenne alkoi toukokuussa. Traficom on täydentänyt sopimuksiaan lentoyhtiöiden kanssa, jotta lentoliikenne maakuntiin voi jatkua valtion tukemana 14.8.2022 asti.

"Lennot toteutetaan sopimuksessa olevan option avulla, joten kyseessä on nykyisen sopimuskauden pidennys. Samat lentoyhtiöt jatkavat liikennöintiä, ja aikataulut pysyvät pääosin samoina. Aikatauluihin on tehty pieniä muutoksia ja alueiden tärkeimpien tapahtumien ympärille on hankittu muutamia lisälentoja", kertoo johtaja Pipsa Eklund.

Lentojen jatkumisen toteutuminen vaatii sen, että valtion neljännessä lisätalousarvioesityksessä esitetty 13,8 miljoonan euron rahoitus myönnetään.

Liikennöivinä lentoyhtiöinä jatkavat:

Tavoitteena on, että tuetun kauden jälkeen lentoliikenne alueille jatkuu markkinaehtoisesti.

Lisätietoja

johtaja Pipsa Eklund, pipsa.eklund@traficom.fi, p. 029 534 5396