Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailussa mukana 21 hanketta

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailussa etsitään uusia toimintatapoja, joilla maaurakointia vaativien infratöiden yhteensovittaminen eri toimijoiden kesken yleistyisi ja helpottuisi. Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 21 hanketta ja voittaja valitaan marraskuussa.

Yhteisrakentamisessa eri verkkojen, esimerkiksi sähkö-, tele-, liikenne- ja vesihuoltoverkkojen, maaurakointia vaativat työt suoritetaan yhdessä. ”Kilpailun tavoitteena on lisätä yhteisrakentamista, kokeilla uusia toimintatapoja yhteisrakentamisessa, helpottaa toimijoiden välistä yhteistyötä ja yhteistyöstä sopimista”, kertoo Traficomin johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala.

Laaja kilpailuhankkeiden kirjo yllätti iloisesti - mukana mm. uusia älykkäitä rakentamismenetelmiä ja tiedonjakokanavan kehittämiseen keskittyviä hankkeita

Kilpailussa on kaksi sarjaa, kunta- ja yrityssarja. Kuntasarjaan ilmoitettiin 7 hanketta ja yrityssarjaan 14 hanketta.

”Emme rajoittaneet kilpailuun osallistuvien hankkeiden muotoa etukäteen ja tämä osoittautui oikeaksi päätökseksi. Mukana on nyt mm. uusia älykkäitä rakentamismenetelmiä, tiedonjakokanavan kehittämiseen keskittyviä hankkeita ja ihan perinteisiä verkkojen yhteisrakentamishankkeita”, kertoo Peltola-Ojala innostuneena.

Lisätietoja

Tutustu kilpailuhankeisiin (Ulkoinen linkki).

Tietoa kilpailusta (Ulkoinen linkki).

Johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala, paivi.peltola-ojala(at)traficom.fi (Ulkoinen linkki), p. 029 539 0539. Twitterissä @PeltolaOjala (Ulkoinen linkki)

Viestintäverkkoasiantuntija Harri Grönroos, harri.gronroos(at)traficom.fi (Ulkoinen linkki), p. 029 539 0608