Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Vesikulkuneuvojen tietotuotteet

Palvelusta voit tilata ajantasaista tietoa vesikulkuneuvoista. Tilauksessa valitut eri tietotuotteet muodostavat yhden siirtotiedoston, joka sisältää yksittäisille vesikulkuneuvoille tilauksessa valittujen tietotuotteiden tietosisällöt.

Traficomin rekisteritietoja on mahdollista saada tietotuotteina erilaisiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi vesikulkuneuvon tietotuotteita voit hyödyntää vesikulkuneuvoihin ja vesiliikenteen turvallisuuteen liittyvään palvelujen tuottamiseen ja tuote- ja palvelukehittämiseen. Tietotuotteiden tietosisältö on ladattavissa koneluettavassa muodossa. Sisältö voidaan ladata joko XML- tai JSON -formaatissa. Tietotuotteen sisältämää tietoa voidaan rajata koskemaan vain haluttuja liikennevälineitä, esimerkiksi alueen tai merkin perusteella. Traficom voi myös velvoittaa rajaamaan tietotuotteen sisältämää tietoa ennen niiden lataamista. Palvelusta saatavat avoimen datan tietotuotteet ovat maksuttomia, käyttörajoitteiset tietotuotteet pääsääntöisesti maksullisia.

Käytä tätä palvelua, jos

  • Haluat saada Traficomin rekisteritietoja käyttöösi
  • Haluat saada tietoja sellaisessa muodossa, että sitä on helppo käsitellä koneellisesti

Palvelusta saat seuraavat tiedot:

  • Avoimen datan periaatteen mukaiset tietotuotteet (voit saada ilman tunnistautumista)
  • Käyttörajoitteisia tietotuotteita palvelussa määriteltyihin käyttötarkoituksiin (voit saada ainoastaan tunnistautuneena)

Edellytykset

  • Mikäli asioit yrityksen puolesta, sinulla tulee olla suomi.fi -valtuutus. Mikäli asioit palvelussa yksityisenä (luonnollisena) henkilönä, voit käyttää palvelua tunnistautumalla henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi.

Huomioitavaa

  • Palvelussa saatavilla olevat tiedot ovat lataushetkellä Traficomin rekisterissä olevia tietoja
  • Tietotuotteiden sisältämä todellinen tietosisältö voi vaihdella vesikulkuneuvon rekisteröinnin ajankohdasta riippuen ja siitä mitä tietoja kulloinkin on vesikulkuneuvoista rekisteriin tallennettu
  • Tietotuotteiden sisältöön voi sisältyä lainsäädännöstä johtuvia tietojenluovutusrajoituksia, jolloin Traficom ei voi luovuttaa vesikulkuneuvoihin liittyviä henkilötietoja

Palvelussa voi esiintyä hitautta riippuen yhtäaikaisesta asiointimäärästä. Hitautta voi esiintyä erityisesti latauslinkkien toimittamisessa.