Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ansiolentäjän lupakirja (Commercial Pilot License CPL) oikeuttaa ilmailuun ansiotarkoituksessa joko lentokoneella (A) tai helikopterilla (H).

Ansiolentäjän lupakirjan (CPL) haltija voi siis kuljettaa matkustajia tai rahtia maksua vastaan ja toimia päällikkönä sellaisissa ilma-aluksissa, joihin lentokäsikirjan mukaan vaaditaan vain yksi ohjaaja. Usean ohjaajan ilma-aluksissa ansiolentäjän lupakirjan haltija voi toimia perämiehenä.

Ansiolentäjän lupakirjaan tähtäävään koulutukseen voi osallistua ilman aiempaa pohjakoulutusta tai harrasteilmailun tai yksityislentäjän lupakirjan haltijana. Jos ansiolentäjän lupakirjaa opiskelevalla on jo jokin lentolupakirja, voi siitä saada hyvitystä ansiolentäjän lupakirjaa suoritettaessa. Lentokoulu, joka antaa ansiolentäjän lupakirjaan tähtäävän koulutuksen, arvioi mahdollisen hyvityksen tapauskohtaisesti.

Näin hankit ansiolentäjän lupakirjan

1

Ikävaatimus

Ansiolentäjän lupakirjan hakijan on oltava vähintään 18-vuotias.

4

Viranomaisen teoriakokeet

Voit osallistua teoriakokeisiin sen jälkeen, kun olet suorittanut teoriakoulutuksen loppuun. Lentokoulutus voi olla kesken, kun osallistut kokeisiin.

6

Lentokoe

Voit suorittaa lentokokeen sen jälkeen, kun olet saanut teoria- ja lentokoulutuksen loppuun ja läpäissyt Traficomin teoriakokeet hyväksytysti.

Päivitetty