Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Kevyiden ilma-alusten lupakirja (lentokone/helikopteri)

Kevyeiden ilma-alusten lupakirja (Light Aircraft Pilot Licence LAPL) oikeuttaa lentämään yksin lentokoneella (A) tai helikopterilla (H) sekä ottamaan esimerkiksi kavereita kyytiin. Kevyiden ilma-alusten lupakirjalla ei saa harjoittaa ilmailua ansiotarkoituksessa, mutta kuluja voi jakaa matkustajien kesken. SEP(sea)-oikeuden liittäminen tai palolentojen harjoittaminen ei ole mahdollista LAPL(A)-lupakirjalla.

Kevyiden ilma-alusten lupakirjalla (LAPL) sinulla on matalampi kynnys päästä lentämään verrattuna perinteiseen yksityislentäjän lupakirjaan (PPL) . Lupakirjan haltijalla on oikeus toimia päällikkönä ilma-aluksessa, jonka suurin sallittu lentoonlähtömassa on enintään 2000kg ja jossa on enintään kolme matkustajaa kyydissä. Lupakirjan käyttöoikeus ei vaadi perinteistä tarkastuslentoa vaan se perustuu viimeaikaiseen kokemukseen. Myös tarkastuslennolla on mahdollista jatkaa käyttöoikeutta aina kaksi vuotta eteenpäin.

Näin hankit kevyiden ilma-alusten lupakirjan

1: Ikävaatimus

Kevyiden ilma-alusten lupakirjan (A/H) hakijan on oltava vähintään 17-vuotias.

4: Viranomaisen teoriakokeet

Voit osallistua teoriakokeisiin sen jälkeen, kun olet suorittanut teoriakoulutuksen loppuun. Lentokoulutus voi olla kesken, kun osallistut kokeisiin.

Ilmailun lupakirjoihin liittyvät yhteystiedot

Puhelin: 029 534 6312, arkisin klo 9-11

Sähköposti: lupakirjat (at) traficom.fi