Merikartta-aineistojen käyttö ja luvat

Kaikkia Liikenne- viestintäviraston (Traficom) merikartta-aineistoja suojaa laki tekijänoikeuksista. Aineistojen käyttö muussa kuin navigointitarkoituksessa on mahdollista joko avoimen datan tai merikartoitusaineiston lisenssillä (tietyt poikkeukset).

Ensisijainen toimituskanava kaikelle Traficomin merikartta-aineistolle on siirtymäkauden Liikenneviraston lataus- ja katselupalvelu (Ulkoinen linkki). Sen kautta pääosa aineistoista on ladattavissa veloituksetta käyttöön avoimen datan lisenssillä (Ulkoinen linkki). Poikkeuksen tästä muodostavat merikartoituksen tietyt erillisen listauksen mukaiset aineistot, jotka myös on mahdollista ladata veloituksetta muuhun kuin navigointitarkoitukseen merikartoitusaineiston lisenssin (Ulkoinen linkki) mukaisin ehdoin.

Navigointitarkoitukseen edellytyksenä on sopimusmenettely, josta lisätietoja voi tiedustella osoitteesta copyright (at) traficom.fi

tai oheisella lomakkeella: PDF -hakemus/lupa

Navigointitarkoitukseen sisältyvät kaikki merenkululliset toimenpiteet kuten aluksen reitin suunnittelu, sijainnin määritys, sopivan kulkusuunnan asettaminen ja aluksen turvallisen kulun takaaminen.