Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun
Nuori mies katsoo kännykkää metrossa

Pienin äänin tärkeitä tekoja 

Meille yli 900:lle traficomilaiselle vastuullinen toiminta on konkreettisia tekoja, jotka vaikuttavat koko suomalaiseen yhteiskuntaan sen toimivuuden ja turvallisuuden parantamiseksi. Koemme onnistuneemme silloin, kun sinä et välttämättä edes huomaa mitään ja kaikki vain toimii niin kuin pitääkin. 

100 tekoa Suomelle 

kertoo näistä teoista ja syntyvästä yhteisestä hyvästä meille kaikille. Julkaisemme kaikki 100 tekoa Suomelle vuoden 2023 aikana. #100tekoaSuomelle

Myönsimme 105 miljoonaa euroa joukkoliikenteelle

Korona ja kallis polttoaine. Joukkoliikenne on kokenut kovia. Sen tarvitsijoita on kuitenkin paljon. Juuri siksi myönsimme 105 miljoonaa euroa viime vuonna joukkoliikenteelle mm. toipumisen tukemiseksi.

Autoilijoiden veroeurot yhteiseen pottiin

Tiedetään, ajoneuvovero ei ehkä ole se maailman ihanin ja odotetuin asia, mutta kiitos silti teille kaikille veronsa ajoissa maksaneille! Tilitämme kerätyt verot kokonaisuudessaan valtiolle, jotta yhteiskuntamme toimii jatkossakin.

60 % suomalaisista kotitalouksista giganopean netin piiriin (Ulkoinen linkki)

Miten teillä päin pelittää nettiyhteydet? Töitä riittää vielä nopeiden yhteyksien takaamiseksi joka niemeen ja notkelmaan. Nyt ollaan kuitenkin jo siinä vaiheessa, että 60 prosenttia suomalaisista kotitalouksista kuuluu giganopean netin piiriin. Katso kartalta kiinteän laajakaistan saatavuus omalla alueellasi.

Tuemme sähköautoilua

Myönsimme viime vuonna sähköautoilun hankintatukea ilahduttavan monelle yksityisautoilijalle. Joko teidän perheessä kuljetaan modernisti sähköllä?

Opastamme tietoturvassa (Ulkoinen linkki)

Tiesitkö, että niinkin arkinen laite kuin äly-TV saattaa päätyä hakkerin hyppysiin? Sivuillamme opastamme, miten huolehdit älylaitteiden tietoturvasta! Tutustu aiheeseen.

Mukana turvaamassa ruoan matkaa

Oletko aamupuuroa keittäessäsi koskaan pohtinut, miten kaurahiutaleet tai maito päätyvät tuottajalta kaupan hyllylle? Matkan taittamiseen tarvitaan suomalaisia kuljetusalan yrittäjiä. Traficomilaiset turvaavat ruoan matkaa myöntämällä tavaran kuljettamiseen tarvittavat liikenneluvat. Voit hakea liikennelupaa täältä.

Yhdistämme radioasemat ja niiden kuuntelijat (Ulkoinen linkki)

Me suomalaiset olemme tunnetusti kuuliaista radiokansaa. Taajuussuunnittelulla varmistamme, että radiotaajuudet palvelevat musiikin ja muiden radiosisältöjen ystäviä jatkossakin yhtä soljuvasti kuin tähänkin asti. Etsi oman kotikuntasi tai lomapaikkasi radioasemat.

Huolehdimme, että roaming-hinnat pysyvät kurissa

Reissuun lähtiessä pitää huomioida miljoona asiaa. Onneksi kännykkäpuheluiden ja nettisurffailun hinnoittelu EU:ssa ei ole yksi niistä. Voit soitella ja surffailla huoletta, sillä seuraamme silmä tarkkana roaming-hintoja. Roam like at home!

Yhteisrakentamisen asialla

Ensin viemärityöt, sitten sähköjen vetäminen ja vielä valokuidun kaivaminen siihen päälle. Ärsyttäähän se, kun koko ajan myllerretään. Siksi edistämme yhteisrakentamista, jotta kaikki saataisiin kerralla kuntoon. Kurkkaa lisää aiheesta.

Tuemme kestävää liikkumista

Jalan tai pyörällä, kummin vain. Haluamme kannustaa taittamaan lyhyet matkat ympäristöystävällisellä tavalla. Tänäkin vuonna lähti jakoon iso liuta kävelyn ja pyöräilyn investointiavustuksia.

Tehtävänä Itämeri ja siitä huolehtiminen

Itämeri itkee. Yhdessä John Nurmisen Säätiön kanssa kehitämme ratkaisuja kemikaalipäästöjen vähentämiseksi, jotta meille suomalaisille rakkaan meren hätä helpottaisi tulevaisuudessa. Lue lisää yhteistyöstämme.

Pidämme suomalaiset liikkeessä

Tykkäätkö kävellä tai fillaroida? Tai kulkea joukkoliikenteellä? Hyviä uutisia! Myönnämme tukia kestävän liikkumisen edistämiseen, jotta matkanteko ympäristöä säästävällä tavalla olisi entistäkin sukkelampaa. Lukaise, mitä kaikkea on luvassa

Liikenteen tulevaisuutta tukemassa

Jos olet pohtinut sähköllä tai kaasulla kulkevan pakun hankintaa, niin todettakoon vaan, että se kannattaa. Voit hakea mm. hankintatukea. Lukaise lisää.

Turvallisen dronettamisen puolesta (Ulkoinen linkki)

Oletko innokas dronettaja? Turvallisuudesta välittävänä tosidronettajana pidäthän kuitenkin huolen myös siitä, että olet rekisteröitynyt ja suorittanut kauko-ohjaajien teoriakokeen. Täällä lisää.

Valvomme kansalaisoikeuksien toteutumista

Digisyrjäytymistä vastaan! Aivan kuten äänestäminen, myös kohtuuhintainen ja sujuva netti kuuluu kansalaisoikeuksiin. Täältä löydät lisää luettavaa aiheesta.

Tulevaisuuden ilmailua rakentamassa

Sähköä on ilmassa, kun sähköiset lentokoneet tekevät tuloaan ilmailun maailmaan. Sähköisen lentämisen sääntelyä on siksi kehitettävä, jotta sille varmistetaan hyvät puitteet tulevaisuudessa. Täältä lisätietoa kiinnostuneille.

Yhteistä etua ajoterveyden valvonnalla

Kuljettajien ajoterveyden valvonta on meidän kaikkien etu – sekä kuljettajan itsensä että jokaisen kanssaliikkujan. Siksi autamme terveydenhuollon ammattilaisia, jotta he pystyvät arvioimaan paremmin teillä liikkujien ajokuntoa. Tutustu ohjeistukseen.

Avointa dataa kaikille

Tarjoamme avoimuuden hengessä dataa useasta eri aihepiiristä. Data on maksutonta ja kaikkien vapaasti hyödynnettävissä. Sukella datan maailmaan.

Opetamme mopolla ajoa (Ulkoinen linkki)

Varmistamme, että jokaisella mopopojalla ja -tytöllä on perustaidot hanskassa. Viime vuonna 87 % heistä läpäisi käsittelykokeen ensimmäisellä yrityskerralla. Tutustu kokeen rakenteeseen.

Selvitämme radiohäiriöiden syyt

Selvitämme radiohäiriöitä, joita kansalaiset ja muut toimijat voivat meille ilmoittaa. Häiriö voi ilmetä esimerkiksi toimimattomana auton keskuslukituksena. Katso vinkit, miten toimia.

Vaikutamme globaalisti (Ulkoinen linkki)

Globaali yhteistyö on geeneissämme. Jotta voisimme vaikuttaa rajat ylittävään sääntelyyn, edustamme Suomea monipuolisesti kansainvälisillä areenoilla. Lue lisää.

Hoidamme autokiinnitykset

Tietyissä tapauksissa esimerkiksi ajoneuvo kelpaa lainan vakuudeksi. Tiesitkö, että rekisteröimme ja vahvistamme autokiinnitykset? Kiinnityshakemuksen tekeminen onnistuu sivuillamme.

Teko 033

Teko 033

Teko 034

Teko 034

Teko 035

Teko 036

Teko 036

Teko 036

Teko 037

Teko 037

Teko 038

Teko 038

Teko 039

Teko 039

Teko 040

Teko 040