Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Fi-verkkotunnuksen voit hankkia verkkotunnusvälittäjältä. Tarkista ensin onko verkkotunnus vapaa ja ettei se loukkaa toisen suojattua nimeä tai tavaramerkkiä.

Kaikki yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt kotipaikasta riippumatta voivat rekisteröidä itselleen fi-verkkotunnuksen. Verkkotunnusvälittäjä rekisteröi verkkotunnuksen puolestasi ja hoitaa kaikki siihen liittyvät palvelut, kuten verkkotunnuksen uusimisen. Välittäjä tarjoaa usein myös muita oheispalveluja, kuten sähköpostin, nimipalvelimet ja verkkosivutilaa. Tee välittäjäsi kanssa aina sopimus palvelusta.

Harkitse tarkkaan ennen kuin luovut verkkotunnuksestasi. Kun verkkotunnuksen voimassaoloaika lakkaa, tunnus vapautuu suoja-ajan jälkeen vapaasti rekisteröitäväksi. Suosittuja verkkotunnuksia rekisteröidään edelleen myytäviksi tai muuhun käyttöön. Ainoa tapa varmistua siitä, ettei käytössäsi ollutta verkkotunnusta hyödynnä kukaan muu, on pitää tunnus itselläsi rekisteröitynä. Fi-verkkotunnuksen voi pitää ns. varastossa eli verkkotunnuksen ei tarvitse olla aktiivisessa käytössä esim. verkkosivujen osoitteena.

Hakemisen vaiheet

3

Ota yhteyttä verkkotunnusvälittäjään

Verkkotunnusvälittäjä rekisteröi verkkotunnuksen puolestasi. Jos sinulla ei vielä ole sopimusta verkkotunnusvälittäjän kanssa, etsi itsellesi sopiva välittäjä hakupalvelusta . Traficomin arvioimat verkkotunnusvälittäjät löydät hakupalvelusta valitsemalla "Näytä vain tähtiluokitellut välittäjät".

Hyvää yrityksen nimipäivää

Yrityksen tunnettuuden kolme kerrosta ovat toiminimi, tavaramerkki ja verkkotunnus. Ne ovat myös sinun yrityksesi brändin perusta. Tiedätkö, miten saat ne kaikki käyttöösi? Katso videolta parhaat onnistumisen reseptit!

(https://registry.domain.fi/search/fi/app/domainstatistics)
Päivitetty