Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Anssi Kärkkäinen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen uusi ylijohtaja

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen uudeksi ylijohtajaksi on nimitetty TkT, DI, ye.ups. Anssi Kärkkäinen 4.3.2024 alkaen kolmen vuoden määräajaksi. Kärkkäisellä on laaja-alainen tausta kyberturvallisuuden eri johtotehtävistä sekä valtionhallinnon että elinkeinoelämän puolelta.

Kärkkäinen Anssi

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen uudeksi ylijohtajaksi on nimitetty TkT, DI, ye.ups. Anssi Kärkkäinen 4.3.2024 alkaen kolmen vuoden määräajaksi. Kärkkäinen on myös viraston johtoryhmän jäsen. Kyberturvallisuuskeskus vastaa Suomeen kohdistuvien tietoturvaloukkausten selvittämisestä sekä kehittää ja valvoo viestintäverkkojen ja -palveluiden toimintavarmuutta ja turvallisuutta, ja se tuottaa tietoturvallisuuden tilannekuvaa.

Kärkkäinen on työskennellyt teknisten, operatiivisten ja strategisten kyberturvallisuustehtävien parissa sekä julkishallinnossa että yksityisellä sektorilla yli 15 vuoden ajan. Kärkkäinen on työskennellyt startup-yrittäjänä, liike-elämän palveluksessa sekä puolustusvoimissa kyberpuolustuksen ja johtamisjärjestelmäalan tehtävissä. Koulutukseltaan Kärkkäinen on tekniikan tohtori, diplomi-insinööri ja yleisesikuntaupseeri.

"Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksella on merkittävä rooli koko yhteiskunnan kyberturvallisuuden lisäämisessä", Kärkkäinen sanoo. "On etuoikeus päästä työskentelemään keskuksen kyberturvallisuusammattilaisten, sidosryhmien ja kumppanien kanssa. Yhdessä eteenpäin, tavoitteena entistä turvallisempi Suomi, myös digitoimintaympäristössä".

"On mahtavaa saada Anssin laaja-alainen kokemus tukemaan koko viraston johtamista ja luotsaamaan kyberturvallisuuskeskusta tuleviin vuosiin", toteaa Traficomin pääjohtaja Jarkko Saarimäki. "Koko yhteiskuntaa palveleva roolimme hyötyy varmasti hänen eri rooleissa hankkimastaan osaamisesta."