Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Porin kaupunki ovat tehneet julkisen tarjouskilpailun päätöksen reittilentoliikenteen hankkimiseksi Helsingin ja Porin lentoaseman välille. BASe Airlines Ltd voitti kilpailutuksen reitillä. Lennot alkavat 1.1.2025.

Säännölliset reittilennot kilpailutettiin Helsingin ja Porin lentoasemien välille ajalle 1.1.2025-27.3.2027. 

Kilpailutukseen tuli tarjouksia kahdelta lentoyhtiöltä: BASe Airlines Ltd ja NyxAir OÜ. Kilpailutuksen ratkaisuperusteena oli hinta kaikkien tarjouspyynnön asettamien vaatimusten täyttävien tarjoajien kesken.

"Olemme iloisia siitä, että tämä prosessi saadaan nyt päätökseen ja liikennöinti jatkuu keskeytyksettä. Kumppanuus valtion ja Traficomin kanssa on ollut sujuvaa ja meille erittäin tärkeää", toteaa Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Kaikilla Euroopan Unionin alueelle sijoittuneilla lentoyhtiöillä, jotka täyttivät kilpailutuksen vähimmäiskriteerit, oli mahdollisuus jättää tarjous 1.7.2024 mennessä. 

"Olemme tehneet hankintapäätöksen ja aloitamme sopimusneuvottelut BASe Airlines Ltd kanssa elokuussa. Neuvottelut pyritään saamaan valmiiksi mahdollisimman pian ja lennot alkamaan suunnitellusti 1.1.2025", kertoo johtaja Pipsa Eklund Traficomista. 

Hankinnan kokonaisarvo on 6,7 miljoonaa euroa (+ alv). Valtio on sitoutunut maksamaan vuoden 2025 osalta Porin lennoista yhteensä 1,6 miljoonaa euroa. Tarkemmat tiedot hankinnasta löytyvät hankintapäätöksestä. 

 

Lisätietoja:

Hankintapäätös reittilentoliikenteen hankkimiseksi välille Pori-Helsinki reitillä. (Ulkoinen linkki)

Traficom: erityisasiantuntija Elo Ruutu, elo.ruutu@traficom.fi, p. 029 534 5305

Traficom: johtaja Pipsa Eklund, pipsa.eklund@traficom.fi, p. 029 534 5396

Porin kaupunki: viestintäjohtaja Minna Heikkilä, minna.heikkila@pori.fi, p. 040 588 8321