Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

HD-tarjonta laajenee valtakunnallisessa antenni-tv-verkossa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt kaksi uutta ohjelmistotoimilupaa televisiotoiminnan harjoittamiseen antennitelevisioverkossa. Pitkäaikaiset ohjelmistotoimiluvat on myönnetty Rockway Oy:lle ja Turner Broadcasting System Europe Limited:lle.

Traficom on myöntänyt Rockway Oy:lle pitkäaikaisen ohjelmistotoimiluvan kanavalle TapahtumaTV Eveo. Kanavan ohjelmasisältö painottuu tapahtumiin ja niihin liittyviin oheisohjelmiin. TapahtumaTV Eveo -kanavalla on aiemmin ollut lyhytaikainen ohjelmistotoimilupa antennitelevisioverkossa. 

CNN International uutismedia rantautuu nyt myös Suomen antennitalouksiin

Traficom on lisäksi myöntänyt Turner Broadcasting System Europe Limited:lle pitkäaikaisen ohjelmistotoimiluvan teräväpiirtomuotoiselle maksu-tv-kanavalle CNN International, jonka ohjelmisto koostuu pääosin uutissisällöistä ja ajankohtaisohjelmista. 

"Antenni-tv-verkon valtakunnallinen HD-tarjonta laajenee uuden ohjelmistotoimiluvan myöntämisen ansiosta", kertoo päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen. "Tuemme media-alan kehitystä mahdollistamalla toimivat taajuudet alan toimijoiden tarpeisiin laajalti koko Suomessa. Näin edesautamme myös sitä, että television ja radion palveluita on meille kaikille monipuolisesti saatavilla ympäri maan", jatkaa Juurakko-Lehikoinen.

Traficom myöntää ohjelmistotoimiluvan, jos verkossa on riittävästi vapaata kapasiteettia kaikille hakijoille. Jos kaikille hakijoille ei ole osoitettavissa riittävästi lähetyskapasiteettia, tai jos luvan myöntämisellä arvioidaan olevan huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen, siirtyy ohjelmistotoimiluvan ratkaiseminen valtioneuvostolle. 

Rockway Oy:lle ja Turner Broadcasting System Europe Limited:lle myönnetyt toimiluvat ovat voimassa nykyisen toimilupakauden loppuun eli 10.1.2027 asti.

Traficom tukee toimilupakierrosten kautta media-alan kehitystä ja huolehtii siitä, että Suomessa radio kuuluu ja televisio näkyy hyvin toimivilla taajuuksilla.

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Eliisa Reenpää, p. 029 539 0418, eliisa.reenpaa@traficom.fi

Päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 029 539 0326, suvi.juurakko-lehikoinen@traficom.fi 

Lue lisää: hdtvopas.fi (Ulkoinen linkki)

Tekstiin lisätty "maksu-tv": Traficom on lisäksi myöntänyt Turner Broadcasting System Europe Limited:lle pitkäaikaisen ohjelmistotoimiluvan teräväpiirtomuotoiselle maksu-tv-kanavalle CNN International, jonka ohjelmisto koostuu pääosin uutissisällöistä ja ajankohtaisohjelmista.