Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelman vuoden 2024 valtionavustushaku aukeaa helmikuussa

Valtio tukee vuonna 2024 kävelyä ja pyöräliikennettä edistäviä infrahankkeita kolmella miljoonalla eurolla. Kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelman valtionavustushaku aukeaa helmikuussa eli edellisvuosia aikaisemmin. Valtionavustusta myönnetään kuntien hankkeisiin, joissa parannetaan arkikävelyn ja -pyöräilyn olosuhteita ja houkuttelevuutta.

Valtionavustushaku aukeaa maanantaina 12.2.2024 ja hakemukset tulee jättää viimeistään perjantaina 3.5.2024 klo 16.15. Valtionavustusta voidaan myöntää aiempien vuosien tapaan kuntien omistamalla tai hallinnoimalla maalla oleviin hankkeisiin. Avustusmäärä on enintään 50 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista.

Valtionavustushaun aikaistamisella pyritään vastaamaan hakijoiden tarpeisiin

Kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelman avustuksia myönnetään nyt seitsemättä kertaa. Vuonna 2024 valtionavustushaku aikaistuu edellisvuosiin verrattuna selvästi, sillä haku aukeaa jo helmikuussa.

"Haku käynnistetään jo alkuvuodesta, jotta myös päätökset saadaan tehtyä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Näin hankkeiden toteutusaikaa saadaan pidennettyä aikaisempiin vuosiin verrattuna. Lisäksi tavoitteena on, että avustettavat hankkeet ovat kunnissa tiedossa ennen seuraavan vuoden budjetointia", kertoo Traficomin erityisasiantuntija Antti Rahiala.

Hakijoiden infotilaisuus 15.2.2024

Hakumateriaalit julkaistaan haun avaamisen yhteydessä Traficomin nettisivuilla. Valtionavustushausta kiinnostuneille järjestetään info- ja keskustelutilaisuus torstaina 15.2.2024 klo 13–15. Tilaisuus järjestetään Teamsin kautta suomeksi. Tilaisuuteen tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lisätietoa:

Erityisasiantuntija Antti Rahiala, antti.rahiala@traficom.fi, p. 029 534 5383