Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Mikäli saat ajoneuvoverolipun vain paperisena ja sinulla on käytössä Suomi.fi-viestit, saat 1.11.2023 alkaen ajoneuvoverolipun ainoastaan Suomi.fi-viesteihin.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom lähettää vuosittain noin 7,5 miljoonaa ajoneuvoverolippua. Näistä reilusti yli puolet lähetetään postitse, perinteisenä paperisena laskuna. "Paperisten laskujen lähettäminen maksaa yhteiskunnalle vuosittain yli neljä miljoonaa euroa. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni asiakkaista käyttämään sähköisiä palveluita, esimerkiksi e-laskua tai Suomi.fi-viestejä. Jokainen sähköisesti toimitettu ajoneuvoverolippu säästää paitsi kustannuksia, myös ympäristöä", toteaa erityisasiantuntija Antti Mört

E-lasku mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero

Tilaamalla ajoneuvolipun e-laskuna, verolippu toimitetaan Suomi.fi-viestien sijaan suoraan verkkopankkiin. "E-lasku on ehdottomasti mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero. Kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se", ohjeistaa Mört.

Saat e-laskun käyttöösi tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissasi. Sitä varten tarvitset ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksen. Asiakastunnus on merkitty ajoneuvoverolippuun, ja voit tarkistaa sen myös Traficomin Liikenteen oma asiointi -palvelusta (Omat tiedot). 

Lisätietoja

Suomi.fi-viestit (Ulkoinen linkki)

Tilaa e-lasku (Ulkoinen linkki)