Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Pohjanmaan poliisilaitoksen yhteisessä kuljettajantutkintoon tulevien opetusajoneuvojen ja lupien kenttävalvonnassa havaittiin jonkin verran puutteita.

Kuvituskuva

Traficom ja Pohjanmaan poliisilaitos valvoivat kuljettajantutkintoon tulevien opetusajoneuvojen vaatimustenmukaisuutta Kokkolassa, Seinäjoella ja Vaasassa 25.6.2024. Valvonnassa tarkastettiin opetusajoneuvojen vaatimuksia, kuten opettajan lisäjarrupoljin, valkoinen opetuskolmio ja lisäpeili. Lisäksi tarkastettiin opetukseen liittyvät luvat, kuten liikenneopettajaluvat, opetusluvat sekä ajo-opettajien ajo-oikeudet.

Valvonnassa tarkastettiin yhteensä 41 opetusajoneuvoa. Yhden opetuslupaoppilaan tutkintoon pääsy estyi asiapapereiden puutteen ja lisäjarrupolkimen puutteellisen kiinnityksen vuoksi, ja yhden autokouluajoneuvon tutkintoon pääsyn este oli ajoneuvon katsastamattomuus. Näiden lisäksi valvonnassa annettiin viisi huomautusta asiapaperipuutteiden tai lievien epäkuntoisuuksien vuoksi.

"Havaittujen puutteiden määrä kertoo, että tällaiselle teemavalvonnalle on tarvetta. Aiommekin jatkaa valvontayhteistyötä poliisin kanssa eri puolella Suomea," sanoo Traficomin asiantuntija Jussi Pohjonen.