Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Itä- Suomen poliisilaitoksen yhteisessä kuljettajatutkintoon tulevien opetusajoneuvojen ja lupien kenttävalvonnassa ei todettu vakavia puutteita.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Itä-Suomen poliisi valvoivat yhdessä kuljettajatutkintoon tulevien opetusajoneuvojen vaatimustenmukaisuutta Kuopiossa 21.11.2023.

Valvonnassa kiinnitettiin huomiota opetusajoneuvojen vaatimuksiin, joita ovat opettajan lisäjarrupoljin, valkoinen opetuskolmio sekä lisäpeili. Lisäksi valvonnassa tarkastettiin opetuksen liittyvät luvat.  Autokoululuvalla toimivilta liikenneopettajalupa ja opetusluvalla opettavilta opetusluvan asianmukaisuus sekä ajo-opettajien ajo-oikeudet.

Valvonnassa tarkastettiin yhteensä 8 opetusajoneuvoa. Ajoneuvot olivat pääsääntöisesti kunnossa, vain yhdelle autokoululuvalla toimivalle yrittäjälle annettiin huomautus ajoneuvon puutteellisista merkinnöistä.

"Erityisen positiivinen seikka on se, että aiemmissa valvontatapahtumissa paljastuneita virheellisesti kiinnitettyjä lisäjarrupolkimia ei Kuopiossa löytynyt yhtään," sanoo valvonnassa mukana ollut Traficomin asiantuntija Joni Palonen.