Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Savonlinnan kaupunki ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ovat käynnistäneet tarjouskilpailun reittilentoliikenteen hankkimiseksi Helsingin ja Savonlinnan välille vuoden 2025 loppuun asti. Liikenteen on tarkoitus alkaa lokakuussa.

Hankinnan kustannuksista vastaavat Savonlinnan kaupunki ja valtio. Valtio osallistuu hankintaan vuosittain 50 prosentilla kuluista, kuitenkin korkeintaan miljoonalla eurolla. Säännöllisen lentoliikenteen ostolla pyritään turvaamaan erityisesti Savonlinnan elinkeinoelämälle tarpeelliset yhteydet.

"Säännöllisellä lentoyhteydellä Savonlinnan ja Helsingin välillä varmistetaan erityisesti vahvassa kasvussa olevan teollisuuden toimintaedellytyksiä Savonlinnassa ja mahdollistetaan Saimaan alueen matkailun kannalta kansainvälisen charter-lentoyhteyksien kehittäminen", kertoo Savonlinnan kaupungin vs. elinkeinojohtaja Juha Turtiainen.

Kilpailutuksessa haetaan yhtä edestakaista lentoa arkipäivisin Savonlinnan ja Helsingin välille, poikkeuksena tiistai ja torstai, jolle haetaan kahta edestakaista lentoa.Lentoliikenne alkaa aikaisintaan 9.10.2023 ja kestää 19.12.2025 saakka. Tarjouskilpailu päättyy 12.7.2023.

Kilpailutus on avoin EU:n alueelle sijoittuneille lentoyhtiöille

Traficom on asettanut reitille julkisen palvelun velvoitteen, joka tuo minimitason kilpailutukseen osallistuville lentoyhtiöille. Kaikilla EU:n alueelle sijoittuneilla lentoyhtiöillä, jotka täyttävät kilpailutuksen vähimmäiskriteerit, on mahdollisuus jättää tarjouksensa.

Osana kilpailutusta Traficom ja Savonlinna ovat määritelleet lentolippujen kattohinnat sekä tietyt matkaketjun sujuvuuteen liittyvät, lentotoiminnan harjoittajan vastuulla olevat asiat. Yhdensuuntainen lippu voi maksaa korkeintaan 150 euroa, edestakainen 220 euroa. Tarjottavassa lentokoneessa tulee olla vähintään 21 matkustajapaikkaa.

Lisätietoja

Juha Turtiainen, vs. elinkeinojohtaja, Savonlinnan kaupunki, juha.turtiainen(at)savonlinna.fi, p. 044 571 5853

Pipsa Eklund, johtaja, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, pipsa.eklund(at)traficom.fi, p. 029 534 5396