Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Opettajakelpuutuksien ja tarkastuslentäjien valtuutuksien voimassaolojen jatkot ja uusinnat tulee jatkossa hakea aina Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta. Tarkastuslentäjä ei voi merkitä näiden kelpuutuksien ja valtuutuksien uusia voimassaolopäivämääriä lupakirjan takasivulle, vaikka merkintä löytyisi etusivulta. Muilta osin merkintäoikeudet säilyvät ennallaan. Muutos tulee voimaan 14.9.2023.

Muutos tehdään Euroopan unionin lentoturvallisuusvirasto EASA:n Examiner differences document 2023/Q3:n päivityksen myötä ja on osa pyrkimystä yhteiseen linjaan EASA-jäsenmaiden kanssa. Muutos koskee kaikkia part-FCL lukujen J ja K sekä part-SFCL/BFCL osaston FE mukaisia kelpuutuksia ja valtuutuksia.

Tarkastuslentäjien tulee ohjeistaa tarkastettavaa hakemaan uusi lupakirja Traficomilta pätevyyden arvioinnin jälkeen käyttämällä hakemuslomaketta . Sähköisen hakemuksen käyttäminen on suositeltavaa nopeamman käsittelyajan vuoksi. 

Huomioithan, että väliaikaista käyttöoikeutta ei enää ole mahdollista kirjoittaa opettajakelpuutuksiin. 

Traficomin voimassa olevan maksuasetuksen mukaisesti lennonopettajakelpuutuksien ja tarkastuslentäjän valtuutuksien voimassaolon jatko tai uusinta maksaa 130 euroa/hakemus.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Jani Hottola, jani.hottola@traficom.fi, p. 029 534 5295 

Hae lentolupakirjaa tai kelpuutusta  

Uutista päivitetty 14.9.2023 klo 9.38 ja tarkennettu, mitä opettajakelpuutuksia ja tarkastajalentäjävaltuutuksia muutos koskee.

Uutista päivitetty 8.7.2024 klo 12.30 ja muutettu ensimmäisen kappaleen viimeinen lause "Muutos koskee kaikkia part-FCL lukujen J ja K sekä part-SFCL/BFCL lukujen FI ja FE mukaisia kelpuutuksia ja valtuutuksia." muotoon "Muutos koskee kaikkia part-FCL lukujen J ja K sekä part-SFCL/BFCL osaston FE mukaisia kelpuutuksia ja valtuutuksia."