Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Kattavaa ja yhteiskunnallisesti tärkeää tiedonvälitystä ja uutistoimintaa tuetaan 7 miljoonan euron valtionavustuksella. Tuen jakamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Kotimaiset media-alan toimijat ovat kärsineet voimakkaista toimintaympäristön muutoksista. Tiedotusvälineille myönnettävän valtionavustuksen tavoitteena on tukea kattavaa ja yhteiskunnallisesti tärkeää tiedonvälitystä sekä monipuolista ja monimuotoista uutistoimintaa. Valtakunnallisen median lisäksi tavoitteena on varmistaa riittävä alueellisella ja paikallisella tasolla toteutuva tiedonvälitys sekä pyrkiä välttämään uutiserämaiden syntyminen.

Valtionavustusta voidaan myöntää toimituksellista työtä tekevien henkilöiden palkkoihin ja freelance-palkkioihin. Avustusta voidaan myöntää uutismedioille, joilla on vastaava päätoimittaja ja itse tuotettua toimituksellista aineistoa. Tuen myöntämisen edellytyksistä säädetään tarkemmin valtioneuvoston asetuksessa.

Valtion vuoden 2023 lisätalousarvioesityksessä on varattu 7 miljoonan euron määräraha tiedonvälityksen ja uutismedioiden tukemista koskevaan valtionavustukseen.

Valtionavustusten myöntämisestä vastaa Traficom, joka valmistelee parhaillaan tuen hakumenettelyä. Hakemisen yksityiskohdista ja tarkemmasta aikataulusta annetaan lisätietoja myöhemmin.

Lisätietoja

Lakimies Eliisa Reenpää, p. 029 539 0418, eliisa.reenpaa@traficom.fi