Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Traficom valitsi ajokorteille uuden valmistajan

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on valinnut uuden ajokorttien valmistajan. Tarjouskilpailun perusteella Traficomin korttitoimittajaksi valittiin ryhmittymä HID Global Ireland/CardPlus Group Oy. Uuden sopimuksen mukaisten korttien toimittaminen alkaa huhtikuussa 2024.

Traficomin vastuulla on erilaisten kulkuneuvojen kuljettamiseen ja ammattikuljettajien pätevyyksiin liittyvien korttien valmistuttaminen. Sopimukseen sisältyy yli 20 eri korttityyppiä kaikista liikennemuodoista, muun muassa tieliikenteen ajokortit ja piirturikortit, veturinkuljettajan lupakirja, merenkulkijoiden pätevyyskirjat, vesikulkuneuvojen rekisteröintitodistukset sekä ilmailun miehistökortti.

Vuosittain kortteja valmistetaan noin 460 000.

"Traficomin kannalta kilpailutusta voidaan pitää menestyksekkäänä, ja tarjouskilpailun avulla voidaan säilyttää hintataso hallittuna", toteaa päällikkö Max Fogdell.

Sopimus on nelivuotinen ja sitä voidaan jatkaa yhdestä kolmeen vuodella. 

CardPlus (Ulkoinen linkki) on fyysisten- ja digitaalisten tunnisteiden sekä identiteettien valmistamiseen ja varmentamiseen keskittynyt suomalainen konserni. Yhtiöiden tuotevalikoimaan kuuluvat mm. korkean turvatason tunnisteet, varmenne- ja luottamuspalveluratkaisut, muovikortit sekä MagMa–mobiilikorttiratkaisut. Yhtiöllä on toimintaa Pohjoismaissa sekä Baltiassa ja sen pääkonttori on Espoossa.

HID (Ulkoinen linkki) toimii ihmisten, paikkojen ja asioiden luotettujen identiteettien voimanlähteenä. HID:n luotetut identiteettiratkaisut antavat ihmisille kätevän pääsyn fyysisiin ja digitaalisiin paikkoihin ja yhdistävät asioita, jotka voidaan tunnistaa, todentaa ja joita voidaan seurata digitaalisesti. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa käyttävät HID:n tuotteita ja palveluita ja miljardit asiat ovat yhteydessä toisiinsa HID:n tekniikan avulla. HID:n pääkonttori sijaitsee Austinissa Texasissa ja sillä on yli 4 500 työntekijää maailmanlaajuisesti ja kansainvälisiä toimistoja, jotka tukevat yli 100 maata. HID on ASSA ABLOY Groupin tuotemerkki.

Lisätietoja:

Päällikkö Max Fogdell, max.fogdell@traficom.fi , p. 029 534 5357

Kehityspäällikkö Pekka Hiltunen, pekka.hiltunen@traficom.fi, p. 029 534 5557

CardPlus Group Oy: Mikael Strang, toimitusjohtaja, mikael.strang@cardplus.fi 

HID Global: Matt Winn, Sr. Director, Public Relations & Corporate Communications, mwinn@hidglobal.com