Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ukrainan rajoilla käytössä oleva sähköinen jonotusjärjestelmä laajentui koskemaan kaikkia henkilöliikenteen kuljetuksia

Ukraina otti kesällä 2023 käyttöön jonotusjärjestelmän kansainvälisten kuljetusten rajanylitysten tueksi läntisellä rajallaan 16 eri rajatarkastusasemalla. Järjestelmän käyttö laajeni 12. helmikuuta 2024 siten, että jokainen Ukrainan rajoille saapuva henkilöliikenteen kuljetus on rekisteröitävä ennakkoon.

Ukrainan yhteisöjen, alueiden ja infrastruktuurin kehityksen ministeriö tiedottaa laajentaneensa rajatarkastusasemillaan käytössä olevaa sähköistä jonotusjärjestelmää 12.2.2024 alkaen siten, että jokainen linja-autolla suoritettava henkilöliikenteen kuljetus on rekisteröitävä järjestelmään ennen rajalle saapumista. Tähän saakka järjestelmä on ollut kaupallisen tavaraliikenteen ja henkilöliikenteen sekä yksityisautoilijoiden käytössä vapaaehtoisena palveluna. Vaatimus henkilöliikenteen kuljetusten rekisteröimisestä järjestelmään koskee sekä tilapäistä että säännöllistä henkilöliikennettä jokaisella Ukrainan rajatarkastusasemalla.

Henkilöliikenteen kuljetus rekisteröitävä ennakkoon - miten rekisteröityminen tehdään?

Järjestelmä löytyy osoitteesta: https://echerha.gov.ua/en. Järjestelmän sivuilta on saatavilla askel askeleelta palvelun käyttöä kuvaavat ohjeet kirjallisena ja videomuodossa useilla eri kielillä, muun muassa englannin kielellä. Palvelun käyttö on maksutonta, ja vaatii ensimmäisellä kerralla rekisteröitymisen.

Palvelun käyttäminen mahdollistaa rajatarkastusjonoon rekisteröitymisen ennakkoon, jolloin rajalle voi saapua etukäteen ilmoitettuna aikana. Ukrainan asianomaisten viranomaisten mukaan järjestelmän tavoitteena on tarjota yksinkertainen palvelu, joka helpottaa liikenteenharjoittajan ja kuljettajan ajankäytön suunnittelua sekä nopeuttaa rajanylitysprosessia. Lisäksi järjestelmällä pyritään rajanylitysprosessin läpinäkyvyyteen ja tasapuolisuuteen.

Lisätietoja: 

ammattiliikenne@traficom.fi