Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ukrainan rajoilla käyttöön sähköinen jonotusjärjestelmä kaupallisen tavaraliikenteen ja henkilöliikenteen kuljetuksille

Ukraina on ottanut käyttöön jonotusjärjestelmän kansainvälisten kuljetusten rajanylitysten tueksi läntisellä rajallaan 16 eri rajatarkastusasemalla.

Ukrainan yhteisöjen, alueiden ja infrastruktuurin kehityksen ministeriö tiedottaa ottaneensa kesän aikana vaiheittain käyttöön sähköisen järjestelmän rajatarkastusten sujuvoittamiseksi. Palvelu on käytössä sekä kaupallisen tavaraliikenteen että henkilöliikenteen kuljetuksille ja tämän lisäksi myös yksityisautoilijoille. 

Järjestelmä löytyy osoitteesta: https://echerha.gov.ua/en (Ulkoinen linkki). Järjestelmän sivuilta on saatavilla askel askeleelta palvelun käyttöä kuvaavat ohjeet kirjallisena ja videomuodossa useilla eri kielillä, muun muassa englannin kielellä. Palvelun käyttö on maksutonta, ja vaatii ensimmäisellä kerralla rekisteröitymisen.

Palvelun käyttäminen mahdollistaa rajatarkastusjonoon rekisteröitymisen ennakkoon, jolloin rajalle voi saapua etukäteen ilmoitettuna aikana. Ukrainan asianomaisten viranomaisten mukaan järjestelmän tavoitteena on tarjota yksinkertainen palvelu, joka helpottaa liikenteenharjoittajan ja kuljettajan ajankäytön suunnittelua sekä nopeuttaa rajanylitysprosessia. Lisäksi järjestelmällä pyritään rajanylitysprosessin läpinäkyvyyteen ja tasapuolisuuteen. 

Lisätietoja: 

ammattiliikenne@traficom.fi