Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Palvelusta voit tilata autolle, moottoripyörälle tai muulle ajoneuvollesi uuden rekisteröintitodistuksen molemmat osat (tekninen osa ja ilmoitusosa) tai pelkän teknisen osan. Teknisen osan tarvitset, kun matkustat ulkomaille tai Ahvenanmaalle. Koko todistuksen tarvitset, jos myyt ajoneuvon rekisteröitäväksi ulkomaille tai Ahvenanmaalle.

Rekisteröintitodistuksen käyttötarve on nykyisin vähäinen. Teknisen osan (osa I) tarvitset, kun matkustat ajoneuvolla ulkomaille tai Ahvenanmaalle. Teknistä osaa ei tarvitse pitää mukana ajoneuvossa Manner-Suomessa liikuttaessa.

Rekisteröintitodistuksen molemmat osat tarvitset, jos myyt ajoneuvosi henkilölle, joka vie sen ulkomaille tai Ahvenanmaalle rekisteröitäväksi.

Rekisteri-ilmoitusten tekemistä varten et tarvitse ilmoitusosaa (osa II). Voit tehdä muutoksia omistamasi ajoneuvon tietoihin tunnistautumisen perusteella sähköisessä palvelussa tai rekisteröintitoimipisteessä. Myydessäsi ajoneuvosi voit luovuttaa ostajalle ilmoitusosan sijaan sähköisessä palvelussa luotavan maksuttoman varmenteen.

 

Toimi näin

1

Kirjaudu palveluun ja valitse ajoneuvo, jolle haluat tilata todistuksen

Kirjaudu Oma asiointi-palveluun. Valitse palvelussa ajoneuvo, jolle tilaat rekisteröintitodistuksen. 

2

Valitse tilaatko teknisen osan vai koko todistuksen

Omistajana voit tilata joko teknisen osan tai koko todistuksen. Haltijana voit tilata vain teknisen osan.

3

Maksa tilaus ja palaa palveluun

Maksa tilaus (teknisen osan tilaus on maksuton) ja palaa maksun jälkeen palveluun, josta saat kuitin. Rekisteröintitodistus saapuu sinulle postitse noin viikon kuluessa.