Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Ilmoittaudu taksi- tai tavaraliikenteen harjoittajaksi

Tavara- tai henkilöliikenneluvalla saat harjoittaa myös taksiliikennettä, kunhan teet ilmoituksen taksiliikenteen harjoittamisesta Traficomille. Tee myös ilmoitus tavaraliikenteen harjoittamisesta, jos suoritat tavarankuljetusta jollain muulla, kuin linja-autolla ja käyttämäsi kyseisen ajoneuvon tai yhdistelmän kokonaismassa on yli 2 000 kg, mutta enintään 3 500 kg.

Käytä tätä palvelua, kun

  • Teet ilmoituksen taksiliikenteen harjoittamisesta
  • Teet ilmoituksen tavaraliikenteen harjoittamisesta kokonaismassaltaan yli 2 000 ja enintään 3 500 kg:n ajoneuvolla/-yhdistelmällä
  • Teet ilmoituksen peruuttamisen (maksuton)

1:

Ilmoittaudu taksi- tai tavaraliikenteen harjoittajaksi sähköisessä palvelussa

2:

Jos sinulla on voimassaoleva tavara- tai henkilöliikennelupa, niin voit alkaa harjoittaa taksiliikennettä heti, kun ilmoitus on saapunut Traficomiin. Alalle tulevana uutena toimijana voit tehdä ilmoituksen samalla, kun haet tavara- tai henkilöliikennelupaa. Taksiliikenteen harjoittamisen saat kuitenkin aloittaa vasta, kun tavara- tai henkilöliikennelupa on myönnetty.

3:

Saat sähköpostitse tiedon ilmoituksen rekisteriin merkinnästä

4:

Saat ilmoitukseen liittyvän laskun erikseen postitse

Vaihtoehtoinen palvelukanava

Voit lähettää täyttämäsi tulostetun lomakkeen osoitteeseen: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Liikenneluvat, PL 320, 00059 TRAFICOM.