Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Ilmoittaudu taksi- tai tavaraliikenteen harjoittajaksi

Tavara- tai henkilöliikenneluvalla saat harjoittaa myös taksiliikennettä, kunhan teet ilmoituksen taksiliikenteen harjoittamisesta Traficomille. Tee myös ilmoitus tavaraliikenteen harjoittamisesta, jos suoritat tavarankuljetusta Manner-Suomessa jollain muulla, kuin linja-autolla ja käyttämäsi kyseisen ajoneuvon tai yhdistelmän kokonaismassa on yli 2,5 tonnia mutta enintään 3,5 tonnia.

Käytä tätä palvelua, kun

  • Teet ilmoituksen taksiliikenteen harjoittamisesta
  • Teet ilmoituksen tavaraliikenteen harjoittamisesta Manner-Suomessa kokonaismassaltaan yli 2,5 tonnisella ja enintään 3,5 tonnisella ajoneuvolla/-yhdistelmällä
  • Teet ilmoituksen peruuttamisen (maksuton)

1:

Ilmoittaudu taksi- tai tavaraliikenteen harjoittajaksi sähköisessä palvelussa

2:

Voimassaoleva henkilö- ja tavaraliikennelupa oikeuttaa harjoittamaan taksiliikennettä. Luvanhaltijan tulee kuitenkin tehdä taksiliikenteen harjoittamisesta ilmoitus Traficomiin ja ajoneuvossa on taksiliikennettä harjoitettaessa oltava mukana selvitys siitä, että ilmoitus on merkitty liikenneasioiden rekisteriin.

Alalle tuleva uusi toimija voi tehdä ilmoituksen samalla, kun hakee tavaraliikenne- tai henkilöliikennelupaa. Taksiliikenteen harjoittamisen saa aloittaa, kun tavara- tai henkilöliikennelupa on myönnetty ja Traficom on toimittanut selvityksen siitä, että ilmoitus on merkitty liikenneasioiden rekisteriin.

3:

Saat tiedon ilmoituksen rekisteriin merkinnästä noin 3 viikon kuluessa ilmoituksen jättämisestä. Ilmoitukseen pyydetyt täydennykset ja selvitykset vaikuttavat kokonaiskäsittelyaikaan.

4:

Saat ilmoitukseen liittyvän laskun erikseen postitse

Vaihtoehtoinen palvelukanava

Voit lähettää täyttämäsi tulostetun lomakkeen osoitteeseen: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Liikenneluvat, PL 320, 00059 TRAFICOM.