Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ilmoittaudu tavaraliikenteen harjoittajaksi

Tee ilmoitus tavaraliikenteen harjoittamisesta, jos suoritat tavarankuljetusta Manner-Suomessa jollain muulla, kuin linja-autolla ja käyttämäsi kyseisen ajoneuvon tai yhdistelmän kokonaismassa on yli 2,5 tonnia mutta enintään 3,5 tonnia.

Toimi näin:

1

Ilmoittaudu tavaraliikenteen harjoittajaksi

Voit ilmoittautua tavaraliikenteen harjoittajaksi sähköisesti liikenteen Oma asiointi -palvelussa kohdassa tieliikenteen liikenneluvat.

Liikenteen harjoittamista koskevissa asioissa luonnollinen henkilö valitsee asiointiroolikseen ”Henkilökohtainen asiointi” ja oikeushenkilö ”Yrityksen/organisaation puolesta asiointi". Luonnollinen henkilö hakijana tai luvanhaltijana asioi siis aina henkilönä, ei toiminimiyrityksensä edustajana. Yrityksen puolesta palvelussa voi asioida vain henkilö, jolla on oikeus edustaa kuljetusyritystä joko valtuutettuna tai ilman erikseen annettua valtuutta kaupparekisteriin merkityn roolinsa perusteella.

Ilmoitusta koskevan rekisterimerkinnän tekemisen edellytyksenä on, että palveluntarjoajan tulee olla joko luonnollinen henkilö, jolle on annettu Y-tunnus taikka oikeushenkilö.  

Ilmoitusmaksu 60 euroa maksetaan palvelussa. Maksua ei palauteta, vaikka ilmoitusta ei voitaisi merkitä rekisteriin tai hakemus peruutettaisiin.