Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Jos sinulla on PPL-lupakirja ja medikaalin luokka 2 on vanhentunut, voit jatkaa lentämistä voimassaolevalla medikaalin luokalla LAPL ilman, että haet lupakirjan muuttamista LAPL-lupakirjaksi.

Muista seuraavat asiat, kun lennät yhdistelmällä PPL-lupakirja ja medikaalilla, jonka luokka on LAPL:

  • Voit toimia päällikkönä SEP(land)- tai SEP(sea)-lentokoneessa, TMG-moottoripurjelentokoneessa tai yksimoottorisessa helikopterissa
  • Ilma-aluksen suurin sallittu lentoonlähtömassa saa olla enintään 2000kg
  • Ilma-aluksessa ei milloinkaan ole yli neljää henkilöä (päällikkö + max. 3 matkustajaa)
  • SAR-lennot ovat lähtökohtaisesti sallittuja, jos toiminta ei ole kaupallista ja mahdollinen organisaatio tai muu taho ei edellytä medikaalin luokkaa 2
  • Laskuvarjohyppylennot ovat lähtökohtaisesti sallittuja, kunhan koneessa ei missään vaiheessa ole yli neljää henkilöä. Varmistathan mahdollisen organisaation omat vaatimukset lupakirjan, medikaalin ja ilma-aluksen vakuutuksen suhteen.
  • Yölentokelpuutuksen, hinauslentokelpuutuksen ja taitolentokelpuutuksen oikeuksien käyttäminen on sallittua

 

FI(A) opettajakelpuutus vaatii PPL-lupakirjan oikeudet, joten yhdistelmällä PPL + MED LAPL ei ole mahdollista toimia opettajana, koska oikeudet ovat LAPL-lupakirjan tasoiset. Myös metsäpalolennot vaativat PPL-lupakirjan ja medikaalin luokan 2.

Vaikka hyödynnät medikaalin vuoksi LAPL-lupakirjan tasoisia oikeuksia, on lupakirjasi edelleen PPL. Näin ollen et voi soveltaa LAPL-lupakirjaan kuuluvaa viimeaikaisen kokemuksen vaatimuksia vaan luokkakelpuutuksesi (SEP tai TMG) tai helikopterin tyyppikelpuutus tulee uusia luokka- ja tyyppikelpuutusten vaatimusten mukaisesti.

Päivitetty