Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Kaikkeen lentorahtiin on kohdistettava turvatoimia. Toimet voivat olla joko turvatarkastuksia tai rahdin kuljettamista valvotussa ja turvatussa kuljetusketjussa. Rahdin lähettäminen valvotussa kuljetusketjussa nopeuttaa tavaravirtojen liikkuvuutta, sillä muita turvatoimia ei tarvita.

Traficom myöntää kuljetusketjuun osallistuvalle yritykselle turvatoimia koskevan viranomaishyväksynnän ja valvoo siten lentorahdin turvallisuutta Suomessa. Kuljetusketjun osallisia ovat valvottu edustaja (huolintaliike, kuljetusliike) sekä tunnettu lähettäjä (tuotteen valmistaja). 
Kuljetusketjuun osallistuvien yritysten turva-asioista vastaavilta henkilöiltä, sekä kaikilta lentorahdin turvatoimiin osallistuvilta edellytetään ns. suppeaa turvallisuusselvitystä. Kyseiset selvitykset haetaan Finavialta. 

Valvotut edustajat

Tunnettu lähettäjä -hyväksyntä

Tunnettu lähettäjä on yritys, joka valmistaa tuotteen tai kokoaa sen sellaisista osista, joissa kielletyt esineet ovat selvästi havaittavissa ilman apuvälineitä ja niiden päätyminen lopputuotteeseen voidaan kokoamisvaiheessa estää.

Valvottu edustaja voi yhdistää lähetyksiä vientiprosessissa, jos kaikilla toimittajilla on tunnetun lähettäjän hyväksyntä. Näin voidaan hyödyntää esimerkiksi komponenttien toimittajien hankkimia hyväksyntöjä lähetysten mennessä samaan määränpäähän.

 

Valvotut toimittajat (catering)

Lisätietoja

ilmailunturva-asiat@traficom.fi

Päivitetty