Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Purjelentäjien ja kuumailmapallolentäjien teoriakokeet

Teoriakoetilaisuuksia järjestetään Traficomin toimitiloissa Helsingissä ja Tampereella sekä mahdollisuuksien mukaan Lappeenrannan toimipisteessä. Kokeisiin pitää ilmoittautua vähintään viikkoa ennen valittua koepäivää. Kokeita on mahdollista suorittaa myös Suomen Moottorilentäjien liiton (SMLL) toimitiloissa Oulussa.

Teoriakoetilaisuudet

Koetilaisuudet alkavat klo 9.00 ja loppuvat viimeistään klo 16.00. Hakijan on ilmoittauduttava ennen koetilaisuuden alkua toimipisteen asiakaspalvelupisteessä.

Toistaiseksi otamme Helsinkiin kokeeseen turvavälien johdosta korkeintaan yhdeksän henkilöä, Tampereelle neljä henkilöä ja Lappeenrantaan yhden henkilön kerralla.

Pohjautuen Euroopan lentoturvallisuusviraston (EASA) teoriakoeohjeisiin, Traficom edellyttää kaikkia kokeisiin osallistujia pitämään koko tilaisuuden ajan kasvomaskia. Suosittelemme osallistujia tuomaan mukanaan oman maskin, mutta tarvittaessa niitä on saatavilla myös koetilaisuuden valvojalta.

Lisäksi ennen kokeen alkua kädet pestään ja aina koehuoneeseen saavuttaessa tulee kädet desinfioida (myös tauolta tullessa). Tätä varten tarjolla on käsidesiä. Turvavälit tulee pitää myös siirryttäessä luokkaan sekä luokassa. Otathan mukaan oman lyijykynän (ei tusseja tai kuulakärkikyniä), kumin, teroittimen sekä kakkaran/ plotterin.

Tilaisuuteen ei saa osallistua, jos on sairas, hengitystieoireita tai sairastanut koronaviruksen ja oireiden päättymisestä on alle 2 viikkoa. 

Jos olet viimeisen kahden viikon aikana oleillut ulkomailla (riskialueilla), pyydämme, että et osallistu tilaisuuteen mahdollisen tartuntavaaran takia.

 

Tietoa muista EASA -teoriakokeista löydät täältä (Ulkoinen linkki).

Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoja SMLL:n valvomiin teoriakoetilaisuuksiin löydät SMLL:n sivuilta. (Ulkoinen linkki)