Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Taksiliikenteessä käytettävät ajoneuvot

Kaikissa takseissa pitää käyttää joko taksamittaria tai muuta laitetta tai järjestelmää 1.9.2021 alkaen. Lisäksi 1.5.2021 alkaen taksiliikenteeseen käytettävässä ajoneuvossa tulee olla taksivalaisin.

Taksiliikennettä voi harjoittaa henkilöautolla, pakettiautolla, kuorma-autolla, kolmipyörällä, kevyellä nelipyörällä tai raskaalla nelipyörällä, mutta ei linja-autolla.

Taksivalaisin

Takseissa on käytettävä taksivalaisinta, jos kyse ei ole yritys- tai edustusajosta, jossa taksivalaisimen käyttövelvollisuudesta poikkeamisesta on sovittu etukäteen sopimuksella.

Traficomin Ajoneuvojen erityisvalaisimet, heijastimet, heijastavat merkinnät sekä hälytysajoneuvojen äänimerkinantolaitteet -määräys tulee voimaan 1.5.2021. 

Taksamittari

Olemme siirtämässä taksamittarin vaatimukset selkeyden vuoksi omaan määräykseen. Uusi määräys ei tuo mukanaan muutoksia taksamittareiden teknisiin vaatimuksiin.

​Traficomin Taksamittarin vaatimukset -määräys tulee voimaan 1.9.2021.

Taksamittarille vaihtoehtoinen laite tai järjestelmä

Taksimatkan hinta voi perustua ajan ja matkan mittaamiseen, jolloin taksamittari on pakollinen. Hinta voi olla myös ennakolta sovittu kiinteä hinta, jolloin voidaan käyttää joko taksamittaria tai muuta laitetta tai järjestelmää. Olemme tekemässä uutta määräystä, jossa määritellään muun laitteen tai järjestelmän vaatimukset.

Traficomin Taksiliikenteessä käytettävä muu laite tai järjestelmä -määräys tulee voimaan 1.9.2021. Tavoitteena on, että määräys julkaistaan mahdollisimman pian.