Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tutustu Suomi liikkeessä -podcastiin!

Podcasteissa puhutaan ajankohtaisista asioista katse tulevaisuudessa, jalat maassa ja keskustelu tiukasti kiinni faktoissa. 5G-teknologia muuttaa maailmaamme. Jaksoissa keskustellaankin siitä, mitä uusien 5G-viestintäverkkojen korkea kapasiteetti, nopeat yhteydet ja lyhyet viiveet merkitsevät eri aloille ja kuluttajille. Miten muuttuvat vaikkapa viihde, media, liikenne, terveysteknologia, älykaupungit ja teollisuus? Se selviää kuuntelemalla podcasteja, jotka löydät Traficomin verkkosivun lisäksi Apple Podcasteista ja Spotifysta.
Kuvituskuva, jossa teksti 5G

5G muuttaa maailmaa

Kuvituskuva, jossa jakson nimi 5G muuttaa maailmaa
Jakso 1: Kuuntele, mitä 5G merkitsee käytännössä kuluttajille ja yrityksille!

5G muuttaa kaupunkeja

Kuvituskuva, jossa kolme henkilöä, jotka ovat äänessä kolmannen jakson podcastissa. Aiheena 5g muuttaa kaupunkeja
Jakso 3: 5G kymmenkertaistaa tietoliikenneyhteyksien kapasiteetin nykyiseen verrattuna. Kuuntele, miten se vaikuttaa käytännössä kaupunkien toimintaan ja palveluihin. Ovatko suuret ja pienet kaupungit tasa-arvoisia? Kuka investoinnit maksaa?

5G muuttaa liikennettä

Kuvituskuva, jossa kolme henkilöä, jotka ovat äänessä neljännen jakson podcastissa. Aiheena 5g muuttaa liikennettä
Jakso 4: Liikenteessä tapahtuu nyt sama, minkä viestintäsektori on kokenut aiemmin ‒ päätelaitteesta tulee palvelukanava ja toimintaympäristö muuttuu. Meneillään on elämäntapamuutos, joka monipuolistaa palveluita, tehostaa toimintaa ja säästää ympäristöä. Kuuntele, millaisia muutoksia liikenteeseen ja liikkumiseen tulee.

5G muuttaa teollisuutta

Kuvituskuva, jossa kolme henkilöä, jotka ovat äänessä viidennen jakson podcastissa. Aiheena 5g muuttaa teollisuutta.
Jakso 5: Teollisuudessa 5G palvelee jo automatisoitua tuotantoprosessia. Suuri tiedonsiirtokapasiteetti ja pieni viive mahdollistavat älykkään analytiikan, jossa tekoäly tulkkaa tietoa ja puuttuu välittömästi prosessin häiriöihin. Kuuntele, miten 5G:n avulla vähennetään hävikkiä ja lisätään työturvallisuutta.

5G muuttaa terveydenhoitoa

Kuvituskuva, jossa kolme henkilöä, jotka ovat äänessä kuudennen jakson podcastissa. Aiheena 5g muuttaa terveydenhoitoa.
Jakso 6: Tuleeko lääkäri hologrammina sohvallesi? Hoitavatko etäkirurgit koko Suomen suurkaupungeista käsin? Kuuntele, miten 5G muuttaa hoitokäytäntöjä ja lääkärin ammatin osaamisvaatimuksia.