Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Antenni-tv-verkon HD-tarjonta kasvaa uuden ohjelmistotoimiluvan myötä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt uuden ohjelmistotoimiluvan televisiotoiminnan harjoittamiseen antennitelevisioverkossa. Pitkäaikainen ohjelmistotoimilupa on myönnetty Sanoma Media Finland Oy:lle.

Traficom on myöntänyt Sanoma Media Finland Oy:lle pitkäaikaisen ohjelmistotoimiluvan kanavalle Nelonen HD, joka on yhtiön Nelonen-kanavan teräväpiirtomuotoinen rinnakkaiskanava. Kanavan ohjelmistosisältö on identtinen Nelonen-kanavan kanssa. Nelonen HD -kanavalla on aiemmin ollut lyhytaikainen ohjelmistotoimilupa antennitelevisioverkossa. Uusi ohjelmistotoimilupa kasvattaa samalla antenni-tv-verkon HD-tarjontaa valtakunnallisesti.

Traficom myöntää ohjelmistotoimiluvan, jos verkossa on riittävästi vapaata kapasiteettia kaikille hakijoille. Jos kaikille hakijoille ei ole osoitettavissa riittävästi lähetyskapasiteettia, tai jos luvan myöntämisellä arvioidaan olevan huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen, siirtyy ohjelmistotoimiluvan ratkaiseminen valtioneuvostolle. 

Sanoma Media Finland Oy:lle myönnetty toimilupa on voimassa nykyisen toimilupakauden loppuun eli 10.1.2027 asti.

Traficom tukee toimilupakierrosten kautta media-alan kehitystä ja huolehtii siitä, että Suomessa radio kuuluu ja televisio näkyy hyvin toimivilla taajuuksilla.

Lisätietoja

Lakimies Kalle Tuominen, p. 029 539 0313, kalle.tuominen@traficom.fi

Päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 029 539 0326, suvi.juurakko-lehikoinen@traficom.fi 

Hdtvopas.fi-sivusto (Ulkoinen linkki)