Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

BASe Airlines valittu hoitamaan Savonlinnan reittilentoja

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt ratkaisun julkisessa tarjouskilpailussa reittilentoliikenteen hankkimiseksi Savonlinnaan. Tarjouskilpailun voitti Budapest Aircraft Service Ltd. eli BASe Airlines Ltd. Julkisen palvelun velvoitteella varmistetaan Savonlinnan ja Helsingin lentoyhteys.

Traficom sai kaksi tarjousta, josta yksi täytti tarjouspyynnön edellytykset. Kilpailutuksessa kilpailutettiin seitsemän edestakaista lentoa viikkotasolla Savonlinnan ja Helsingin välille talviaikakaudella ja kesäisin kuutta edestakaista lentoa viikkotasolla. Elokuussa lennoissa on noin kolmen viikon tauko vuosina 2024 ja 2025.

"Aloitamme BASe Airlines Ltd:n kanssa sopimusneuvottelut välittömästi hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja pyrimme saamaan ne valmiiksi mahdollisimman pian. Lentoliikenne alkaa aikaisintaan 9.10.2023 ja sopimus on voimassa vuoden 2025 loppuun asti", kertoo johtaja Pipsa Eklund Traficomista.

”Lentoliikenteen sujuva jatkuminen tehdyn kilpailutuksen perusteella vuoden 2025 loppuun saakka on asukkaiden ja elinkeinoelämän kannalta ensisijaisen tärkeää ja Savonlinnan kaupunki on tyytyväinen, kun yhteinen kilpailutusprosessi on tuottanut asianmukaisen operaattorin Savonlinna – Helsinki reitille” toteaa vs. elinkeinojohtaja Juha Turtiainen.

Hankinnan kustannuksista vastaavat valtio ja Savonlinnan kaupunki. Kotimaan lentoliikenteen tukeminen ja palveluvelvoitteen asettaminen ovat mahdollista EU:n lentoliikenneasetuksen (EY) No 1108/2008 nojalla.

Lisätietoja

Juha Turtiainen, vs. elinkeinojohtaja, Savonlinnan kaupunki, juha.turtiainen@savonlinna.fi, p. 044 571 5853

Pipsa Eklund, johtaja, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, pipsa.eklund@traficom.fi, p. 029 534 5396