Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Henkilöliikennetutkimusten tietopalvelut ja aineistot

Jos et löydä tarvitsemiasi valtakunnallisten henkilöliikennetutkimusten tuloksia Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilta, voit myös tilata räätälöidyn analyysin tai muuten pyytää tietoja tutkimuksista (aineistot vuosilta 1998-1999, 2004-2005, 2010-2011, 2016, 2016 seutujen aineistot).

Tietopalvelupyyntö

2:

Kuvaile toivomasi analyysin sisältö tai muu kysymys sähköpostissa ja lähetä sähköposti osoitteeseen tilastot@traficom.fi

3:

Traficomin tilastopalvelu ottaa yhteyttä tarkentaakseen pyynnön yksityiskohtia ja sopiakseen aikataulusta.

Aineiston käyttöpyyntö

Henkilöliikennetutkimusaineisto on saatavissa tutkimuskäyttöön sekä suunnittelu- ja selvitystyöhön, kun ne liittyvät tulevaisuuden liikkumisen ennakointiin, kaavoitukseen, uusien rata-, tie-, katu-, jalankulku- ja pyöräilyinvestointien sekä liikennepalvelujen suunnitteluun tai seurantaan.

Jos haet tutkimusaineistoa tieteellistä tutkimusta varten, ks. Tiedonluovutus tutkimuskäyttöön .

Muussa tapauksessa täytä tiedonluovutuspyyntö (Ulkoinen linkki)ja lähetä se osoitteeseen tietojenluovutus@traficom.fi .

Tiedonluovutuksesta veloitetaan Traficomin liikenteeseen liittyvän hinnaston mukainen kustannus tehtävään käytettyjen työtuntien mukaan. Valtion virastoilta ja laitoksilta ei veloiteta tiedosta tai tiedonluovutuspalveluista maksua.

Aineiston laajentamisesta

Kun aineistoa käytetään alueellisten kokonaissuoritteiden ja kokonaismatkamäärien arviointiin, kannattaa ottaa huomioon, että laajennuskertoimet vastaavat käytettävää aluejakoa ja väestöryhmittelyä. 

Lisätietoja laajentamisesta löytyy teknisestä raportista (Ulkoinen linkki).

Aineistopäivitykset

Henkilöliikennetutkimusaineistoihin tehdään päivityksiä ja korjauksia, kun aineistoissa havaitaan virheitä tai aineistoihin lisätään uusia ulkoisia aineistoja. Viimeisimmät päivitysajankohdat eri vuosien henkilöliikennetutkimusaineistoille ovat:

  • Valtakunnallinen henkilöliikennetutkimus 2016: 28.2.2018
  • Valtakunnallinen henkilöliikennetutkimus 2010-2011: 14.2.2013
  • Valtakunnallinen henkilöliikennetutkimus 2004-2005: 24.5.2013
  • Valtakunnallinen henkilöliikennetutkimus 1998-1999: 24.5.2013