Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Olemassa olevaan rakennukseen, joka ei ole asuinkäytössä, ja joiden yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa rakennuksen sisällä tai samalla kiinteistöllä, pitää asentaa sähköauton latauspiste viimeistään 31.12.2024.

"Asennusvelvoite koskee muun muassa useita kuntien ja seurakuntien rakennuksia. Rakennuksen omistajan on huolehdittava siitä, että asennusvelvoite täyttyy. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloittaa latauspisteiden valvonnan heti vuoden 2025 alusta alkaen", kertoo Traficomin asiantuntija Jouni Tanskanen.

Latauspisteen on oltava yli 3,7 kW:n tehoinen ja tarkoitettu sähköautojen latausta varten, ja sen tulee olla varustettu joko Type 2 ja/tai CCS- tyypin liittimellä.

Tietoa asentamisvelvoitteesta ja latauspisteen vaatimuksista löytyy Traficomin verkkosivuilta

Lisätietoja asentamisvelvoitteesta ja latauspisteen vaatimuksista löytyy Traficomin verkkosivuilta (Ulkoinen linkki). Sivuilta löytyy myös työkalu, jonka avulla voi tehdä alusta alustavan arvion sähköauton latauspisteen asennusvelvoitteesta.

Kiinteistön omistaja voi tarkistaa kiinteistönsä rajat Maanmittauslaitoksen Karttapaikka-palvelusta. Rajan tarkan kulun kertovat kuitenkin aina maastossa olevat rajamerkit.

Lisätietoja

Tarkista pitääkö ei asuinkäytössä olevassa rakennuksessa olla sähköauton latauspiste. (Ulkoinen linkki)

Maanmittauslaitoksen Karttapaikka (Ulkoinen linkki).

Traficomin tiedote (24.03.2023): Rakennuksen omistaja – tarkista pitääkö ei asuinkäytössä olevassa rakennuksessasi olla sähköauton latauspiste (Ulkoinen linkki)

Laki rakennusten varustamisesta sähköajoneuvojen latauspisteillä sekä automaatio- ja ohjausjärjestelmillä 733/2020 (Ulkoinen linkki)