Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom järjesti ilmailun toimijoille etätilaisuuden 28.11.2023 klo 12.30–15.30. Infotilaisuudessa käytiin läpi tulossa olevia muutoksia ja käsiteltiinn suorituskyvyn mittaamista myös laajemmin osana turvallisuudenhallinnan (FASP- ja SMS-työ) kokonaisuutta.

Tilaisuudessa kuultiin ja keskusteltiin erilaisista näkökulmista suorituskyvyn mittaamiseen ja seurantaan ilmailun organisaatioiden arjessa.

Suomen ilmailun turvallisuusohjelma FASPin itsenäisesti julkaistava liite 2, Suomen ilmailun turvallisuuden suorituskykytavoitteet ja -mittarit, on parhaillaan päivitettävänä. Päivitysluonnos julkaistiin kommenteille ja lähetettiin suoraan myös ilmailun toimijoille kommentoitavaksi tilaisuuden jälkeen 29.11.2023. 

Tilaisuuden tavoitteina olivat

  • käydä läpi tulossa olevia muutoksia päivitysluonnoksen pohjalta ja saada niistä toimijoiden näkemyksiä
  • tarjota näkemyksiä, vaihtoehtoja ja työkaluja keskustelun ja käytännön turvallisuustyön pohjaksi toimijoiden ja viranomaisten käyttöön 
  • viestiä ja keskustella mittaamisen perusteista ja haasteista
  •  viestiä ja käsitellä, miten suorituskykymittarit ja -tavoitteet näkyvät käytännön turvallisuustyössä osana turvallisuudenhallintaa ja organisaation koko toiminnan johtamista.

Tilaisuuden ohjelma

Kommenttipuheenvuorojen pitäjät edustavat erilaisia näkökulmia isoista ja pienistä ilmailun organisaatioista

  • Päivitysluonnoksen esittely / Traficom
  • Aikaa keskustelulle ja kommenteille / kaikki osallistujat

Tavoitteemme on avoin ja aktiivinen keskustelu sekä erilaisten näkemysten kuuntelu ja vuorovaikutus. Haluamme tuoda kuulijoille ahaa-elämyksiä sekä uusia näkökulmia pohdittavaksi ja hyödynnettäväksi omassa työssään. Traficom jatkaa teemojen käsittelyä vuonna 2024, FASP liite 2-päivityksen julkaisun jälkeen, ilmailun organisaatioille pidettävissä jatkotilaisuuksissa.

Lisätietoja

FASP-koordinaattori Heli Koivu, heli.koivu@traficom.fi
erityisasiantuntija Aila Järveläinen, aila.jarvelainen@traficom.fi

Päivitetty