Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Ensimmäinen ajokortti

Hae ajokorttilupaa ensimmäistä ajokorttiasi varten. Ajokortin hakeminen sähköisessä asiointipalvelussa on mahdollista, jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia Suomessa tai ulkomailla ja täytät muutkin palvelun käytön edellytykset.

Palvelussa myönnetään ajokorttilupa, joka on voimassa 3 vuotta. Luvan myöntämisen jälkeen voit varata ajan kuljettajantutkinnon suorittamista varten. Lupa tulee olla voimassa mennessäsi suorittamaan kuljettajantutkinnon kokeita.

Huom. Sinulla voi olla vain 1 ajokorttilupa kerrallaan voimassa. Jos haet uutta ajokorttilupaa, se korvaa voimassa olevan luvan. Ota asia huomioon valitessasi ajokorttiluokkia palvelussa.

Ensimmäisen ajokortin hakeminen sähköisessä asiointipalvelussa on mahdollista, jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia Suomessa tai ulkomailla ja täytät palvelun käytön edellytykset.

Saat sähköpostiisi vahvistuksen suorittamistasi kuljettajantutkinnon kokeista, jos tallennat sähköpostiosoitteesi Oma asiointi –palvelun Omat tiedot –osioon. Lisää sähköpostiosoitteesi ennen kuin aloitat Ensimmäinen ajokortti –palvelun käytön.

Jos sinulla jo on ajokortti ja haluat korottaa sitä tai uudistaa ajokorttisi sen voimassaolon päättyessä, tutustu Traficomin muihin sähköisiin ajokorttipalveluihin.

Tilaaminen, maksaminen, kortin postitus

1: Tilaaminen

Hae ensimmäistä ajokorttia Oma asiointi -palvelussa

2: Maksaminen

Maksa tilaus (24 e). Maksamisen jälkeen sinun tulee varata aika kuljettajantutkinnon kokeiden suorittamiseksi Traficomin palveluntuottajalta Ajovarmalta. Lupa tulee olla tällöin voimassa. Kokeiden suorittamisesta peritään erillinen maksu.

3: Kortin postitus

Saat ajokortin postitse kotiin noin kuuden arkipäivän kuluttua kuljettajantutkinnon suorittamisesta

Yleiset edellytykset palvelun käytölle

  • Sinulle ei ole aiemmin myönnetty ajokorttia Suomessa tai ulkomailla. Palvelua käyttämällä annat luvan tehdä tarkastuksen muista EU- ja ETA-maista
  • Sinulla ei ole velvoitetta käyttää alkolukkoa ajaessasi
  • Et ole ajokiellossa
  • Ajokortin hakemista varten on käytettävissä sähköisessä muodossa oleva kasvokuva ja ajantasainen nimikirjoitus viranomaisrekisterissä. Näet käytettävissä olevan kuvan ja nimikirjoituksen kirjauduttuasi palveluun. Kasvokuva ja nimikirjoitus ovat käytettävissä palvelussa, jos sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti
    • Käyttämällä tätä sähköistä palvelua, annat luvan käyttää Traficomin kuvarekisterissä tai poliisin henkilökortti- ja passikuvarekisterissä olevaa kasvokuvaa ja nimikirjoitusta ajokortissasi.
  • Vakituinen osoitteesi on Manner-Suomessa.
    • Ajokortit postitetaan asiakkaan viralliseen, väestötietojärjestelmässä olevaan suomalaiseen osoitteeseen Manner-Suomessa. Jos osoitetietosi ovat virheelliset, päivitä ne ennen palvelun maksamista Postin ja Digi- ja väestötietoviraston yhteisessä Muuttoilmoitus-palvelussa osoitteessa https://www.posti.fi/muuttoilmoitus (Ulkoinen linkki)
  • Pystyt tunnistautumaan palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistuksella.