Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Moottorivenekilpailuja ja tapahtumia koskevat luvat

Jos moottorikäyttöisellä vesikulkuneuvolla suoritettava kilpailu, harjoitus tai tapahtuma edellyttää väliaikaista vesiliikenteen keskeyttämistä tai rajoituksesta poikkeamista, on lupa haettava Traficomilta. Lupahakemus on jätettävä n. 2-3 kk ennen tapahtumaa.

Moottorikäyttöisellä vesikulkuneuvolla suoritettavien kilpailujen, harjoitusten tai tapahtumien toistuvaan tai pysyvään järjestämiseen samalla vesialueella tarvitaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen tai ELY-keskuksen lupa. Lupa tarvitaan myös yksittäisen tapahtuman järjestämiseen, jos tapahtumasta on odotettavissa merkityksellisiä ympäristöhaittoja. Jos tällainen tapahtuma edellyttää väliaikaista vesiliikenteen keskeyttämistä tai rajoituksesta poikkeamista, on lupa haettava Traficomilta (vesiliikennelain 106 §). 

Muilla kuin moottorikäyttöisillä veneillä, esim. purje- ja soutuveneillä tapahtuviin kilpailuihin ei tarvita vesiliikennelain 106 §:n tarkoittamaa lupaa.

Jos kyseessä on tapahtuma, joka ei edellytä vesiliikennelain mukaista lupaa, mutta tapahtuma edellyttää voimassa olevasta kiellosta tai rajoituksesta poikkeamista tai liikenteen tilapäistä keskeyttämistä, käsitellään asia määräaikaisena kielto- ja rajoitusasiana. Tällöin hakemus asiasta on tehtävä n. 2-3 kk ennen tapahtumaa, jotta lain mukainen kuuleminen ennen päätöksentekoa voidaan tehdä.

Päivitetty