Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Taksiliikenteeseen ilmoittautuminen

1: Tarkista taksiliikenteen ilmoittautumisen edellytys

Voimassaoleva tavara- tai henkilöliikennelupa oikeuttaa myös taksiliikenteen harjoittamiseen. Taksiliikenteen harjoittamisesta tulee kuitenkin tehdä ilmoitus Traficomille. Ilmoitus on yrityskohtainen, ei ajoneuvokohtainen.

2: Ilmoittaudu taksiliikenteeseen

Voimassaolevan tavara- tai henkilöliikenneluvan haltijan oikeus harjoittaa taksiliikennettä alkaa heti, kun ilmoitus on saapunut Traficomiin.

Alalle tuleva uusi toimija voi tehdä ilmoituksen samalla, kun hakee tavaraliikenne- tai henkilöliikennelupaa. Taksiliikenteen harjoittamisen saa kuitenkin aloittaa vasta, kun tavara- tai henkilöliikennelupa on myönnetty.

Ilmoittaudu taksiliikenteeseen

3: Ilmoittautumisen voimassaolo

Kun liikenneluvan voimassaolo päättyy tai jos liikennelupa peruutetaan, myös yrityksen oikeus taksiliikenteen harjoittamiseen lakkaa. Mikäli yritys haluaa jatkaa taksiliikenteen harjoittamista, tulee sen hakea taksiliikennelupa.

Palveluntarjoaja voi myös ilmoittaa liikennöinnin lopettamisesta ja pyytää taksiliikenteen harjoittamista koskevan rekisterimerkinnän poistamista. Pyynnön voi toimittaa sähköisellä ilmoituslomakkeella.

4: Noudatettavat taksiliikenteen vaatimukset

Taksiliikennettä harjoitettaessa tulee noudattaa kaikkia taksiliikenteen vaatimuksia esim. kuljettajapätevyyksien, hinnan ilmoittamisen, rajapintavaatimusten ja kuljetuksiin käytettävän ajoneuvon suhteen.

Taksiliikennettä voi harjoittaa henkilöautolla, pakettiautolla, kuorma-autolla, kolmipyörällä, kevyellä nelipyörällä tai raskaalla nelipyörällä, mutta ei linja-autolla.

Liikennelupaneuvonta

Puhelinpalvelu
029 534 5181
arkisin 8.00-16.15
liikenneluvat(at)traficom.fi