Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Taksiliikenteeseen ilmoittautuminen

1: Tarkista taksiliikenteen ilmoittautumisen edellytys

Voimassaoleva henkilö- ja tavaraliikennelupa oikeuttaa harjoittamaan taksiliikennettä. Luvanhaltijan tulee kuitenkin tehdä taksiliikenteen harjoittamisesta ilmoitus Traficomiin ja ajoneuvossa on taksiliikennettä harjoitettaessa oltava mukana selvitys siitä, että ilmoitus on merkitty liikenneasioiden rekisteriin. Ilmoitus on yrityskohtainen, ei ajoneuvokohtainen.

2: Ilmoittaudu taksiliikenteeseen

Traficom toimittaa selvityksen luvanhaltijalle, kun luvanhaltija on tehnyt ilmoituksen ja se on merkitty liikenneasioiden rekisteriin.

Alalle tuleva uusi toimija voi tehdä ilmoituksen samalla, kun hakee tavaraliikenne- tai henkilöliikennelupaa. Taksiliikenteen harjoittamisen saa aloittaa, kun tavara- tai henkilöliikennelupa on myönnetty ja Traficom on toimittanut selvityksen siitä, että ilmoitus on merkitty liikenneasioiden rekisteriin.

Ilmoitukset otetaan käsittelyyn saapumisjärjestyksessä noin kahden viikon kuluessa niiden vireilletulosta.

Ilmoittaudu taksiliikenteeseen

3: Ilmoittautumisen voimassaolo

Kun liikenneluvan voimassaolo päättyy tai jos liikennelupa peruutetaan, myös yrityksen oikeus taksiliikenteen harjoittamiseen lakkaa. Mikäli yritys haluaa jatkaa taksiliikenteen harjoittamista, tulee sen hakea taksiliikennelupa.

Palveluntarjoaja voi myös ilmoittaa liikennöinnin lopettamisesta ja pyytää taksiliikenteen harjoittamista koskevan rekisterimerkinnän poistamista. Pyynnön voi toimittaa sähköisellä ilmoituslomakkeella.

4: Noudatettavat taksiliikenteen vaatimukset

Taksiliikennettä harjoitettaessa tulee noudattaa kaikkia taksiliikenteen vaatimuksia esim. kuljettajapätevyyksien, hinnan ilmoittamisen, rajapintavaatimusten ja kuljetuksiin käytettävän ajoneuvon suhteen.

Taksiliikennettä voi harjoittaa henkilöautolla, pakettiautolla, kuorma-autolla, kolmipyörällä, kevyellä nelipyörällä tai raskaalla nelipyörällä, mutta ei linja-autolla.

Liikennelupaneuvonta

Puhelinpalvelu
029 534 5181
arkisin 8.00-16.15
liikenneluvat(at)traficom.fi