Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1.6.2020. Seuraa somessa #tieliikennelaki2020

Autojonoja kuvattuna ilmasta

Mitä muuttuu tieliikenteessä?

Näille sivuille on koottu tietoa siitä, mitä tieliikenteessä muuttuu 1.6.2020 voimaan tulevan uuden tieliikennelain myötä. Sivuja täydennetään vuoden mittaan. Seuraa viestintää somessa tunnisteella #tieliiikennelaki2020
autoja, mopo ja pyöräilijä risteyksessä

Uusi tieliikennelaki 1.6.2020

Tieliikenteen toimivuuden ja turvallisuuden kannalta on tärkeää, että voimme luottaa siihen, että kaikki tienkäyttäjät noudattavat liikennesääntöjä. Uudessa tieliikennelaissa mukaan on tuotu myös ennakointivelvollisuus.
Näkymä auton tuulilasista

Uudet tiemerkinnät ja liikennemerkit

Uuden tieliikennelain myötä keltainen sulkuviiva muuttuu valkoiseksi ja teiden varteen tulee useita uusia liikennemerkkejä. Uusia liikennemerkkejä ovat mm. ajokaistojen yhdistyminen ja vähimmäisnopeus.
Uusia liikennemerkkejä

Tietoa nopeusrajoitusten muutoksista

Kesäkuussa 2020 tulee muutoksia mm. pakettiautojen ajoneuvokohtaisiin nopeusrajoituksiin ja joillekin teille voi tulla myös vähimmäisnopeus.
Nopeursmittari näyttää 100 km/h

Tietoa renkaista

Uusi tieliikennelaki tuo vuonna 2020 muutoksia talvirenkaiden käyttöön.
Henkilöauton talvirengas

Pyöräilyn ja kevyellä sähköajoneuvolla ajelun tietopaketti

Uuden tieliikennelain myötä tulee useita pyöräilyä koskevia liikennemerkkejä ja pyöriin tulee punainen takavalo pakolliseksi pimeällä ajettaessa.
Polkupyöräilijä Baanalla
Paketti- ja enimmäismassaltaan enintään 3500 kg matkailuautoilta poistuu ajoneuvokohtainen nopeusrajoitus. Kevytperävaunua vetävän henkilö- tai pakettiauton suurin sallittu nopeus on 100 km/h.
Uuden tieliikennelain myötä vammaisen pysäköintiluvan nimi muuttuu liikkumisesteisen py-säköintitunnukseksi 1.6.2020. Tunnuksen myöntämisen edellytykset pysyvät samoina kuin tähänkin asti eikä pysä...
Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1.6.2020 ja tällöin enimmäismassaltaan enintään 3500 kg olevilta matkailuautoilta poistuvat ajoneuvokohtaiset nopeusrajoitukset. Tätä painavamman matkailuauton su...
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on 14.5.2020 antanut neljä uuden tieliikennelain (729/2018) alaista määräystä: