Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Käytä palvelua, kun haluat ilmoittaa autosi, moottoripyöräsi tai muun ajoneuvosi liikennekäyttöön. Liikennekäyttöönotto tulee voimaan heti ilmoituksen jälkeen ja on voimassa toistaiseksi. Sitä ei voi tehdä etukäteen, takautuvasti tai määräajaksi.

Jos ajoneuvollasi on käyttämättömyysjaksoja, voit poistaa sen tilapäisesti liikenteestä ja säästää samalla ajoneuvokuluissa. Ilmoita ajoneuvo takaisin liikenteeseen, ennen kuin otat sen jälleen käyttöön. Liikennekäyttöönotto on voimassa toistaiseksi eikä sitä voi tehdä etukäteen, takautuvasti tai määräajaksi. 

Voit käyttää ajoneuvoa heti otettuasi sen liikennekäyttöön, jos määräaikaiskatsastus ja liikennevakuutus ovat voimassa, rekisterikilvet ovat kiinnitettyinä ja mahdollinen erääntynyt ajoneuvovero on maksettu. Liikennekäyttöönotto on tullut voimaan, kun olet päässyt vahvistus-sivulle. 

Huomioi, että jos otat ajoneuvon liikennekäytöstä poistojen välillä liikennekäyttöön, lähetetään käyttöajalta aina vähintään 10 € suuruinen ajoneuvoverolippu (ajoneuvoveron pienin maksuunpantava määrä).

 

Traficom voi pyynnöstä ilmoittaa ajoneuvon Suomeen rekisteröinnistä ETA-valtiolle ja Ahvenanmaan maakunnalle

Jos ajoneuvo on ollut aikaisemmin Suomen rekisterissä ja palaa takaisin Suomen rekisteriin, Traficom voi asiakkaan pyynnöstä tehdä tästä ilmoituksen ETA-valtiolle tai Ahvenanmaan maakunnalle, jossa ajoneuvo on ollut rekisteröitynä.

Tee pyyntö puhelimitse tai sähköpostitse Traficomin asiakaspalveluun https://www.traficom.fi/fi/asiakaspalvelu (Ulkoinen linkki)  
(> Ajoneuvojen rekisteröinti > Ajoneuvojen rekisteröinnin ja rekisterikilpien neuvonta).