Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Takaisinkutsut

Ajoneuvon valmistajan on käynnistettävä takaisinkutsukampanja, jos sen valmistamassa ajoneuvomallissa (tai sen osassa) havaitaan korjaamista vaativa vakava virhe tai poikkeama.

Vakavaksi luokiteltu virhe tai poikkeama aiheuttaa vakavaa vaaraa liikenneturvallisuudelle tai huomattavaa haittaa ympäristölle tai terveydelle. Lähtökohtaisesti tällainen vika tai puute johtaisi ajoneuvon hylkäämiseen määräaikaiskatsastuksessa.

Ajoneuvon valmistaja voi järjestää myös vähäisempien virheiden tai puutteiden takia ns. huolto-/korjauskampanjoita.

Takaisinkutsukampanjat koskevat autoja, moottoripyöriä ja muita L-luokan ajoneuvoja tai perävaunuja sekä traktoreita, niiden perävaunuja ja vedettäviä, vaihdettavissa olevia laitteita.

Takaisinkutsukampanja ja ajoneuvon omistaja

Takaisinkutsukampanjaan kuuluvan ajoneuvon omistaja saa kehotuksen toimittaa ajoneuvo korjattavaksi takaisinkutsukampanjaan kuuluvan vian tai puutteen vuoksi. Viat tai puutteet korjataan maksutta.

Jos omistaja ei toimita ajoneuvoa korjattavaksi, lähettää Traficom omistajalle erillisen kehotuksen ja tallentaa rekisteritietoihin merkinnän keskeneräisestä takaisinkutsukampanjasta. Merkintä estää ajoneuvon hyväksymisen katsastuksessa. Jos ajoneuvoa ei toimiteta kehotuksista huolimatta korjattavaksi, Traficom voi määrätä ajoneuvolle ajokiellon.

Traficom ylläpitää tietokantaa takaisinkutsukampanjoista

Traficom seuraa takaisinkutsukampanjoiden toteutumista ja ylläpitää tietokantaa Traficomille ilmoitetuista takaisinkutsukampanjoista.

Tietokanta sisältää sekä käynnissä olevat että päättyneet takaisinkutsukampanjat.