Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Katveavustin eli kuolleen kulman varoitin

Katveavustin havaitsee muut ajoneuvot kuljettajan niin sanotussa kuolleessa kulmassa eli alueella, jota ei voi nähdä sivupeilistä tai sivuikkunasta ilman, että kuljettaja kääntää päätänsä. Katveavustin varoittaa kuljettajaa silloin, kun kaistanvaihto ei ole turvallista.

Älykäs nopeusavustin

Älykkään nopeusavustimen tavoitteena on vähentää ylinopeuksista johtuvia onnettomuuksia. Älykäs nopeusavustin näyttää voimassa olevan nopeusrajoituksen auton mittaristossa ja varoittaa kuljettajaa nopeusrajoituksen ylittämisestä varoitusvalolla ja äänimerkillä.

Kaistavahti

Kaistavahti on järjestelmä, joka valvoo auton sijaintia kaistalla ja varoittaa kaistalta poistumisesta. Kaistavahdin tehtävänä on estää tahattomat kaistamerkintöjen ylitykset eli ajautuminen joko vastaantulijoiden kaistalle tai pois tieltä.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä

ADAS -hätäjarrutus
Automaattinen hätäjarrutus on turvajärjestelmä, joka tunnistaa auton edessä olevan esteen ja reagoi siihen jarruttamalla automaattisesti. Automaattinen hätäjarrutus pyrkii estämään törmäyksen tai vähintään lieventämään sen seurauksia.

eCall-hätäviestijärjestelmä

Yleiseurooppalaisen autojen hätäviestijärjestelmä eCallin tavoitteena on varmistaa, että onnettomuuden tapahduttua hätäkeskus saa välittömästi tiedon onnettomuudesta, sen sijaintipaikasta ja muutamista oleellisista tiedoista, joita pelastuslaitos tarvitsee.

Mukautuva vakionopeudensäädin

Mukautuva vakionopeudensäädin on järjestelmä, joka säätää automaattisesti ajoneuvon nopeutta säilyttääkseen turvallisen etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon.

(Huomioithan, että kun siirryt YouTuben sivuille, sillä on omat käytäntönsä evästeistä ja yksityisyydensuojasta.)